BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 18 januari 2009

Sminkans blomvecka: orange söndag

Min orange vallmosminkning - med gröna löv

Idag har vi orange söndag - jag gillar orange men idag tänkte jag inte falla för frestelsen att bara köra orange och vara klar där.

Vallmo från Sminkans trädgård
Sminkan som bjudit på mycket vackert i orange idagÄven idag tog jag bilder i dagsljus (dock lite hipp som happ på stan medan min kompis stod vid bankomaten) men skriver i vanlig ordning inget inlägg förrän sent på kvällen, när de flesta hunnit dra sig till bingen för att orka med nästa januarivecka.Jag har använt
Lumene Eyemakeup Base
Nivea Beauté Creamy Metal Eye Shadow, 06 Soft Gold
Make Up Store microshadow Sunrise
Make Up Store eyedust Amazonas
Fyrinnae Shinkirou
MAC Power Point Eye Pencil Stubborn Brown
L'Oreal Volumissime 4xFörst Niveas krämskugga runt hela ögat upp till brynet. Sen orange sunrise på hela det rörliga ögonlocket utom längst in. Med en liten pensel la jag grönskimrande Amazonas fuktad i globlinjen och uppåt. Skarp kant neråt, välsuddat uppåt. (Lite cut crease-teknik.) Amazonas även under ögat på yttre delen, Sunrise mitt under. Shinkirou las under brynet och suddades ihop med Amazonas, och även lite highlight i inre ögonvrån. Bruna Power Point-pennan längs övre fransraden (men inte mellan fransarna - sicket orange gap va?) och innanför fransarna. Ögonbryn med gråbrun skugga, sen mascara. Klart!Synd att ni inte ser den skarpa globlinjen jag gjorde med Amazonas. Jag tänkte inte på att fota med stängt öga.Här ser vi lite av min kompis Saara också. Jag frågade inte om hon ville vara med på bild, så jag klippte bort! Favorithatten på.Utöver ögonsminket har jag använt:
Fyrinnae Rice Powder Primer
MAC Select Cover-Up NW20
L'Oreal True Match Foundation W1
färg by Makeup Studion löspuder Vanilla
NYX Mosaic Powder Café
L'Oreal Glam Shine 201 Juice Divine


Vidare på orange tema!

Nu har jag just målat klart min mans naglar, med Depend nr 124. Jakob gillar att ha nagellack ibland och han kunde inte säga nej när jag frestade med ett orange lack som är väldigt likt hans sektions officiella färg (han läser till civilingenjör i teknisk fysik på Lunds Tekniska Högskola) - 6122 Å.

Han har sett hur jag håller flaskan när jag fotar mina naglar ;)

Lacket är täckande efter två lager, men som de flesta neonnagellack tappar det lyster när det torkar. Lite överlack gör susen! Det är lite lite streaky, men det var inget som störde Jakob som var nöjd efter två lager, som vi ser här.


Hilbert Älg (RIP) skulle blivit glad...
Här är Teknisk Fysiks sektionshemsida!

Det är roligt att se hur olika lack kan se ut på olika människor. Jakob har mer av en kall hudton som gör att hans fingrar väldigt tydligt drar åt rosa, och mer så med denna lysorange på naglarna!


Jag tycker det ser riktigt härligt ut! Eller hur ligger nyansen nära 6122 Å?


Depend nr 124

Jag är så glad över att ha lyckats klämma in Jakob både till det gröna temat med hans hår, och här med hans naglar. Hoppas jag lyckas med det även i framtiden!

Tack för oss, och tack för den här inspirationsrika veckan, Sminkan!

9 kommentarer:

Sminkan sa...

Snygg i hatten! Och snygg makeup! Det var riktigt läckert med det gröna till det orangea! Applåd!

eleni sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie sa...

Sminkan: Det har blivit min favorithuvudbonad. Dock kall om öronen, eller knöligt att ha hörlurar under... Tack så mycket!

Karusell sa...

Håller med sminkan, tufft med orange och grönt i samma. :)

Rocketqueen sa...

Jag gillar dina sminkningar tusen gånger bättre än Makeupstudions! Så vackert du gör!

Rocketqueen sa...

På den andra bilden på dig är du så himla lik Winona Ryder på den här bilden!

http://popwatch.ew.com/photos/uncategorized/2007/11/09/winona_l.jpg

Hoppas att det inte gör något att jag säger det, jag gillar verkligen Winona Ryder! Har haft en molande tanke i huvudet hela tiden jag läst bloggen men har inte förrän nu kommit på vem det var jag tänkte på.

Marie sa...

Rocket Queen: Taaack :) Jag gör ju lite mer naturliga grejer, utan ett A4 med regler att snegla på...
Du är faktiskt inte den första att nämna Winona Ryder! Det har hänt två gånger förut, men första gånger var innan puberteten (då var jag väl byggd lite mer som henne ;D ) och andra gången var innan jag var blond. Men jag kan faktiskt se likheten på den bilden!

Rocketqueen sa...

Ja, precis! Jag tycker man ser direkt om en sminkning är gjord av Makeupstudion, jag är inte jättefascinerad av dem. (Fast lite fascinerad ändå hur de kan se så likadana ut allesammans!)

Visst är det lustigt med människor, ögat och hjärnan söker så ofta efter likheter, något man känner igen! Har funderat många gånger på det där.

Jag gillar förresten att du lade till lite grönt här!

Marie sa...

Makeupstudion är säkert bra på många sätt, men känner att de borde profilera sig lite bättre. Det verkar inte som man som elev har så mycket utrymme att vara kreativ. Om man blivit examinerad makeup-artist därifrån kan man kanske ha svårt är att vara riktigt nytänkande i de sammanhang som kräver det...

Ja, hjärnan vill väl hänga upp ny information på krokar som redan finns där. Allt okänt är läbbigt! Så hej, det är jag som är Winona, du känner igen mig från filmer som Edward Scissorhands och Alien: Resurrection :)