BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 24 januari 2009

NotD: Viva la Diva nr 34 + Make Up Store Lava

Hallå i stugan?

Nu har det varit tyst ett tag, jag har varit osminkad eller så har jag glömt bort att fota sminket. Precis nu kommer jag på att jag gott hade kunnat hitta något att recensera, men jag är lite virrig och har deltidsafasi nuförtiden.


Nails of the Day

Vad jag lackade med tidigare i måndags var Viva la Diva nr 34, ett mörkrött lack med cerise microskimmer. Resultatet blir ett mörkt rödrosa lack, som täcker fint efter ett lager, men som bara har en antydan till skimmer. Ni vet, ett sånt skimmer som ger djup men inte skimrar. Herregud, jag borde inte ha lackbeskrivning som yrke (även om jag hemskt gärna hade velat ha det, så ni vet, ni på China Glazes marknadsavdelning som söker nyansbeskrivare). Ni får aldrig veta, för jag tog inga bilder på nr 34 ensamt!

Vad som hade hänt ett par dagar senare var att min manikyr fått en tråkig finish av att ha diskat utan överlack. Då bestämde jag mig för att piffa till det lite, med ett till lager av Viva la Diva nr 34 och dessutom ett lager av Make Up Stores flakelack Lava. Det är på rea just nu! Ca 65 kr i butik. Lava har en ljuslila skimrande bas med flakes som skimrar i rosa/orange, gult och grönt. (Min preferens för flakelack är de helt transparenta eftersom jag i princip bara använder flake- och glitterlack på andra heltäckande nyanser. Lavas bas syns inte på nr 3, men jämför man före och efter har vi tappat lite av lystern i basfärgen.)


Babbel om ett strass och hur man fäster dem dåligt

Jag gjorde även ett litet strassexperiment. Jag gillar att använda stenar, för det är inte så mycket pill som det är med Konad eller att måla frihand. Däremot har jag inget bra lim, så antingen fäster jag med en droppe klarlack och målar över några lager överlack. Det tycker jag mest blir simmigt. Eller så gör jag som då, vilket jag aldrig provar igen, vilket var att fästa i en droppe av Jakobs plastlim som han använder till modeller. Det gled av efter några timmar när jag torkade händerna, hela limdroppen med stenarna, och därunder hade inte lacket torkat. Weird.


Bilder, äntligen

Under lampljus, med stenar på ringfingret


Detaljbild på stenarna, en liten vit mitt med två kronblad i ljus- och mörkrosa


I dagsljus, efter att stenarna och limmet försvunnit


Dagsljus
Det lila skimret kommer från flakelacket Lava, i verkligheten är det mer en svag dimma som jag anser döljer den vackra basfärgen


5 kommentarer:

CrazyNails sa...

Stenar är helt vansinnigt att få sitta! Men sist satt mina som berget, jag kletade in dom i massor med överlack.

Sminkan sa...

Härligt att du vaknat till liv igen! Jag kikar in varje dag och blir bittert besviken när det är tomt och tyst som i graven... ;D

ja, jag vet, strass är svårt. Jag kör den simmiga varianten. Oftast i alla fall. Förseglar dem med överlacket. Om ja inte ska ha det bara en kort tid och chansar på att det håller. Då fäster jag dem i det våta lacket.

Marie sa...

CrazyNails: Jag tror faktiskt på superlim till nästa gång. Då sitter de iaf fast på undersidan. Och ett flödigt lager överlack som kan sippra in under kanterna lite. Att ha massor av överlack tycker jag förtar effekten av de slipade kanterna...

Sminkan: Så ska du inte behöva ha det ju! ;)
Jag gillar när stenarna reflekterar lite ljus så jag försöker alltid sikta på att låta de slipade kanterna synas. Som jag sa ovan till Crazy Nails så jag nog prova superlim!

inthemake sa...

Ohh va snyggt!! Trist med stenarna..

Marie sa...

inthemake: Tack! Ingen fara, jag använde helt fel lim bara :)