BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 9 februari 2009

Viva la Diva nr 106 och Orly Matte Top

Viva la Diva nr 106, cerise krämlack

Jag har lackat naglarna med Viva la Diva nr 106. Ett krämlack i cerise, som sagt. Två lager har jag på bilderna, som är tagna i olika ljus. Det är rätt skirt, men när det andra lagret hade torkat var jag ändå nöjd. Ingen synlig kant mellan tipp och nagelbädd alls. Det är fantastiskt lättlackat! Flyter ut där det ska, penseln är lagom stor (jag tycker allt som oftast att penslar är för små). Det är inte alls som minilacken från höstkollektionen, vilket jag är glad över! Sämre pigmentering med detta cerise, men ändå samma fina resultat efter två lager.

Cerise, no more, no less! Det har vissa lila vinklar ibland, men helt klart rosa. Här är det taget under lampljus, och i spegeln skymtar jag! Tack Saara som tog bilden.Här är det i fullt solljus, vilken tur jag hade som fick uppleva lite strålar!
Och vad roligt det är att ha rosa nagellack! Jag har kanske aldrig haft det förr, om man inte räknar fransk manikyr-rosa. Kände mig barnslig med rosa nagellack som liten, och det har hängt kvar. Men nu är jag 23 och det är nästan lite punk, lite rockvampigt att ha det här lacket! Att det inte innehåller något skimmer gör hela skillnaden. Skinnjacka och cerise naglar är skitsnyggt!Matte it down...

Jag skaffade Orly Matte Top som jag fick hem idag med min beställning från Head2Toe. Sedan jag var ungefär 12 och åkte med mamma till Paris och såg ett nagellack i ett nummer av modetidningen Depeche Mode har jag varit grymt intresserad av mattsvarta nagellack. När jag hörde talas om ManGlaze som gör två matta nagellacksnyanser, svarta The Death Tar och grå Fuggen Ugly, har det varit viktigt för mig att faktiskt få till det här mattsvarta! Men innan jag beställde ManGlaze hittade jag Matte Top, ett överlack som helt enkelt mattar ner ytan!
Jag testade givetvis så fort jag fått hem det, direkt på aktuell manikyr:


Grymt va? Det här är ett lager Matte Top. På flaskan är rådet att lacka med ett eller två lager, och jag tycker det blev snäppet mindre matt efter andra lagret. Under lampljus.

Närbild:


Effekten är inte jättegrym. Det ger en sidenmatt yta, men inte sådär helmatt som ManGlaze-lacken blir. Men jag tänker ändå använda det här på svart, you bet!

10 kommentarer:

mimmi sa...

Jag behöver det där matt-lacket. Definitivt.

Marie sa...

Mimmi: Det kan visa sig användbart! Men du har ju ManGlaze eller hur? Lyckost!

inthemake sa...

Ohh waaooww va coolt!

Marie sa...

inthemake: Eller hur? Rolig produkt :)

SminkJante sa...

Det matta överlacket ser ut att göra underverk. Det åker upp på vill ha listan.

Marie sa...

SminkJante: Det är rätt häftigt, worth a try!

Sminkan sa...

Ska ha det matta överlacket jag med. Utan tvekan. Och Misalacket i vinrött. Nu måste jag alltså beställa igen.... Skit. Men måste man så måste man. :D

Marie sa...

Sminkan: Häftigt va? Ja, Burgundy Wine var finfint! Om du ska beställa, får jag be om en tjänst då? Om de har Catherine the Grape och nya Revvvolution, kan de åka med dina då? Självklart betalar jag för lacken, den extra frakten det blir från USA och sedemera inrikesfrakten. CtG var slut och Revvolution hade inte hunnit dyka upp. Men det är verkligen inget du behöver göra, inte life or death liksom!

Veronica sa...

Det blev ju faktiskt en cool effekt- jag visste inte ens att det fanns. Hmm.. ska nog införskaffa det tror jag :-)

Marie sa...

Veronica: Ja, det är en lite okänd produkt. Prova! :)