BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 9 februari 2009

Make My Monday: Sminkinspiration

Bjooti undrar i veckans Make My Monday: Berätta vart ni hittar er sminkspiration?

Att sminka sig varje dag blir ofta en repetition. Fejan, ögonen, brynen, kinderna, läpparna. Formulaiskt. Jag kan inte hejda mig! Rouget på samma ställe, ögonbrynen krökta likadant varje morgon, mörk och ljus ögonskugga i samma proportioner på locket... För att få en smärre teknisk nystart försöker jag att kolla på tutorials. Massor av dem finns i videoform på YouTube: Panacea81, MakeUpGeek TV, xsparkage, askmemakeup och så vidare. Jag älskar när mina trogna bloggare gör tutorials, ibland gör t ex Sminkan det. Med en steg-för-steg-tutorial kan man ge sig fan på att göra exakt likadant och helt enkelt se hur det ser ut. Det är så lätt att fastna i hjulspår. "Eyelinern ska vara tjockare här, så har jag alltid gjort!"
För att bara få in glädjen i makeupen, för att få inspiration inför en fest eller en årstid, eller för lite tips på kombinationer av färger, eller kanske hitta en air av något man vill fånga, så - oj, vad mycket det finns att inspireras av - för att få den typen av inspiration är det självklart mina kära bloggar jag hämtar inspiration. Svenska, tyska, amerikanska, nya zeeländska, norska... Här är några svenska bloggare som ofta visar sina egna makeuper:
Sminkan
I Karusellens Öga
P'ssion
Rocket Queen
Yta
MakeUp My Lack
Bjooti
En Kajalpennemissbrukares Bekännelser
...och då har jag inte nämnt någon av de bloggar som ger mig nagelinspiration!


Tyvärr händer det rätt sällan att jag inspireras av saker som inte är smink i sig. Många andra får intryck av naturen, konst, mode, en känsla eller något annat. Jag är glad för er skull!

0 kommentarer: