BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 25 februari 2009

NotD: China Glaze Octa-Gone Wild

Hallå alla!
Här har vi ett väldans vackert holografiskt lack. Det är ljust lavendellila och är en fantastiskt fin bas att skapa ett holografiskt nagellack med. Direkt under lampljus och i solsken dyker ett sprakande regnbågsskimmer upp. Åååh, så vackert... I dunkel och i mulet väder ser det lavendellila ut med ett glitter som mest ser silvrigt ut. Inte illa det heller!
Holografiska lack har varit min kärlek den här vintern, och när man hittar ett riktigt sparkly sådant i lila... då är lyckan gjord! Sedan tidigare har jag China Glaze LOL, som egentligen har en finare färg (mellan/mörklila) men tillhör den andra holo-kollektionen (OMG!) med lack som har mycket mindre glitterpartiklar och därför inte är lika mycket bling bling som detta och de andra från Kaleidoscope-kollektionen.


De två översta och de två nedersta bilderna är tagna med olika färginställningar, för att ge lite smak av hur det ser ut i olika ljus. De är dock tagna under samma lampa.


Jag började med China Glaze Strong Adhesion baslack, sedan har jag målat två lager av Octa Gone Wild. Ett par naglar har fått tre lager. Det är förhållandevis skirt och som med alla holografiska lack jag målat med får man absolut inte vara hårdhänt när man målar. Stryk inte med penseln på samma ställe mer än en gång per lager du målar, och gör det med mycket lätt hand. Annars drar man bara med sig partiklarna i lacket och man får ett färglöst dike där man målat med penseln. De naglar som fått dessa diken behöver ett tredje lager lack för att täckas helt.
Jag har inget överlack, det kommer jag på nu och det förklarar den lite sämre hållbarheten... De holografiska lacken har i allmänhet lite sämre hållbarhet än vanliga nagellack, men utan överlack blir det förstås kortare livslängd ändå. För mig vägs den egenskapen upp av att de är så fruktansvärt lätta att ta bort med nagellacksremover! Man bara pressar bomullen mot nageln nån sekund, vickar lite förstrött och sen åker det av som whiteboardpenna från vita tavlan!

8 kommentarer:

Tina sa...

Men åh så vackert!

Suss sa...

meeeeh ge mig då :(

:P

Marie sa...

Tina: Tack! Det är en fullträff bland holo-lacken.

Suss: Det finns på H2T, men Kaleidoscope-kollektionen produceras inte mer..!

adrasteiah sa...

Skitsnyggt! Jag håller nästan med dig, kaleidoscopelacken har nog det snyggaste holot. Och vilka grymma naglar du har!

Marie sa...

Adrasteiah: Mm, så är det. Och jag är inte alls i den ekonomiska statusen att jag kan köpa på mig de jag gillar men inte har innan de är borta för evigt... Det är så man får en gräd i ögat, på ren skånska!
Och tack så mycket :)

Sminkan sa...

Bara så du vet, jag har beställt det nu. Och det är DITT fel. Bara ditt. :D

Lucy sa...

Such beautiful makeup! Your eyes look gorgeous.

Marie sa...

Sminkan: Ojdå! Haha, men du har ju redan det ljuslila holografiska från Color Club? Jaja, viss skillnad finns säkert :)

Lucy: Thank you so much!