BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 21 oktober 2008

Invader Zim

Jag har bestämt mig för att försöka göra en Invader Zim-manikyr!
Invader Zim är en tecknad serie som sändes på Nickelodeon, skapad av Jhonen Vasquez. Det roliga med den här serien är att den inte alls är för barn... Ondska, mobbing, undergång, äckel - och en usel men otröttlig utomjordisk erövrare. Zim har även en robot som är helt felaktig och såklart jätterolig. Serien kännetecknas av Zims två utmärkande drag: storhetsvansinne och fullständig förnekelse. Serien förmedlar också en kritik mot ignorans och västerländsk kultur om man tittar under bara ett lager av underhållning. Mycket bra och inspirerande!

Här är han!

I am a perfectly normal human worm-baby.

Manikyren skulle kunna bestå av en bas av den dammiga päronglassfärgen, ett fält av något slag med en cerise färg och detaljer med svarta linjer. Känner jag mig riktigt riktigt duktig kanske jag försöker mig på ett motiv med exempelvis Zims rosa ögon.
Steg ett är såklart att skaffa lack i rätt färger. Jag har tittat igenom hundratals bilder på www.nailgal.com och hittat några kandidater, svårast är såklart den ljusgröna. Om någon har ett tips, dela mer er!

7 kommentarer:

Sofia (nibblah) sa...

Åh, vilken FANTASTISK idé! Älskar Invader Zim :D En Gir-manikyr hade inte heller varit helt fel ;)

THEY ARE FOR SCIENCE!! *fnissar*

Sofia (nibblah) sa...

Och förresten, hittar jag något lack som skulle kunna passa säger jag till på studs :)

Marie sa...

Ah vad kul! Trodde Zim skulle vara okänt för de flesta som råkade trilla in på min blogg :)
En GIR-manikyr får det bli också! Jag tänker mig att samma gröna funkar till både Zim och GIR. Förresten tror jag att jag hittat ett som ska funka, OPI Gargantuan Green Grapes (vilket namn!).

Marie sa...

Jag menar såklart att den gröna funkar för GIR:s hunddräkt. Men man kan ju såklart göra en grå och turkos manikyr med krämlack också!

Sminkan sa...

Nubar Green Tea? Fast den kanske är för klar?
Eller du verkar ju hittat ett redan...

Marie sa...

Sminkan: Ja, jag tyckte också den verkade passa, men jag vet inte riktigt var man får tag på Nubar.
Gargantuan Green Grapes tänkte jag beställa, men idag såg min man ett grönt Viva la Diva-lack (nr 108) och det tror jag duger utmärkt! Köpte även nr 106, tror det duger till det cerisa också. Ibland har man tur!

Marina sa...

Men halloj nu hittade jag dig, va roligt, ska genast länka! Vet inte varför bloggadressen inte dyker upp i kommentarerna, säkert har jag nån galen inställning. Är inte så bra på sånt!