BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 28 oktober 2008

PRET-ty bloggtema

Jag brukar kika in på www.pret-ty.se för att kolla läget och diskutera smink på svenska. Deras nätverk av bloggare brukar recensera en produkt per vecka på gemensamt tema. Den här veckan är det lippie-tema, valfria läpprodukter. Att jag också recenserar en lippie kan väl inte skada?Mitt bidrag är L'Oreal Glam Shine. Ingen kan väl ha missat dessa läppglans som har marknadsförts till tusen? Jag minns inte hur länge sen det var de första såg butikens ljus för första gången, men det måste nog vara minst tre år sen. Sen dess har det kommit nya kollektioner, nya applikatorer och så vidare. Det första Glam Shine-läppglanset jag skaffade var ett korallrött med massor av silverglitter. Det var en tantig färg på mig och när glanset var borta hade jag matta läppar med tragiska glitterpartiklar kvar. Det andra var nr 06, Sand Crystal, en beige färg som också innehåller massor av glitter (den här gången mindre partiklar som försvinner samtidigt som glanset). Mitt tredje är nr 201, Juice Divine som är en ljust bärig och dov färg utan glitter eller skimmer.
Glam Shine finns överallt där L'Oreal finns, och brukar kosta mellan 100 och 120 kr. Inte sällan är det extrapris på dem hos H&M och då kostar de ca 70 kr. Det finns många färger bland de glittriga och ljusa, men inget brett spektrum av färger. Mycket sparsmakat bland de mörka och de utan glitter är få.
Hållbarheten ett par timmar, kanske mer om man försiktig av sig. Det blir inga rester (bortsett från eventuella glitterpartiklar) när det försvinner, så man slipper läppenneeffekten. Glam Shine är mjukt att applicera och applikatorn som följer med nuförtiden är droppformad vilket underlättar appliceringen, vissa nyanser tycker jag dock inte blir jämna på läpparna. De glittriga glossen jag provat har haft hög pigmenteringen och varit lite sträva att applicera, så de har inte passat för att bara ha ett tunt skirt lager. På läpparna känns Glam Shine inte klistrigt alls vilket dels säger något om hållbarheten (min erfarenhet säger att klister betyder hållbarhet) och dels en del om glanset, för Glam Shine är inget högblankt läppglans.
Glam Shine är högpigmenterat, appliceras mjukt, men inte klibbigt.
Glam Shine är å andra sidan inte jätteglansigt och håller inte ända fram till lunch.

Valuta för pengarna 3/5
Hållbarhet 3/5
Utseende 4/5
Känsla 4/5

Slutbetyget: 3/5
Härligt att applicera, men kunde varit hållbarare för priset.

0 kommentarer: