BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 19 oktober 2008

Länkar för naglar

Det rasslade till för några dagar sedan när jag hittade några väldigt fina bloggar på temat nagellack. Tidigare har jag botaniserat bland ett antal, men stjärnskotten hittade jag nyligen. Här är en lista över några som särskilt lyser upp på nagellackshimlen:
The Polish Addict
Här finns många nagellack. Många nagellack, och många bilder. Hon visar många lack i taget -gärna hela kollektioner och jämförelser mellan lack som liknar varandra. Behaglig layout, konsekventa och tydliga testförhållanden, välskrivet, bra fotograferat och med intressanta inlägg kring ämnet.
Scrangie
En till väluppdaterad blogg fylld av bilder på nagellack hon provar, också hela kollektioner och jämförelser. Den här bloggen innehåller lite mer smink än The Polish Addict, och här ser man också en del dekorationer istället för bara hellackade naglar. Bloggen har sina layoutmässiga brister och har fler bilder lånade från webshopar och liknande, än egna.
MakeupMyLack
Svensk blogg med en del smink och kläder också, men mycket nagellack. Hon provar många lack av den typen jag gillar, men inte samma massiva ström av nya lack som de ovanstående. Har liknande tillgång till nagellack som jag, i och med att vi är handikappade på nagelhandlarfronten då vi inte bor i USA. Gör även snygga frankenlack, egna blandningar.
The Nailphile
Blogg med väldigt bra bilder som visar lackens alla sidor, ofta i olika ljus. Det är mer selektivt bland de provade lacken (inte vartenda ett i alla nya kollektioner) men fortfarande mycket väluppdaterat. Kallar sina läsare konsekvent för "Dear Reader", vilket uppskattas. Använder sig ofta av Konad utan hämningar.
The Crystal Files
En väluppdaterad blogg med mycket vältagna bilder. Uppdaterar inte riktigt lika ofta som The Nailphile och visar ofta ett eller ett par lack i taget. Då och då skriver hon tips och råd om nagelvård, och överlag är bloggen ganska opersonlig men gör jobbet som bildbank.
One Inch Nails
Svensk blogg vars stora fördel är små bilder, som är klickbara för att se i ordentlig storlek. Provar och fotar mestadels enskilda lack, tar flera bilder på samma lackning och skriver om nagellacken utan krusiduller.


Bland webshoparna hittar vi lite olika användbara:
Head2Toe
Grossistpriser på nagellack och annat, och föga förvånande en simpel hemsida och inte ett 100%-igt sortiment. Nagellacken kostar mellan 2 och 6 dollar, vilket är riktigt billigt. Frakten är hög vid internationell leverans, men priset per lack blir ändå väldigt lågt i jämförelse med svenska ordinarie priser. Vänder sig främst till professionella. Märken på nagellack är: China Glaze, Color Club, Creative (som dock bara säljs inom USA), Essie, Misa, OPI och Orly.
8ty8
Liknar Head2Toe mycket, priserna är i snitt samma, likaså frakten. Märkena är lite färre: China Glaze, OPI, Creative, Color Club, Orly och Seche.
Nail Pro Store
Nyfunnen! Säljer Adorée-lacken till ett mycket bra pris. Man ska tydligen ta personlig kontakt med dem så kan de skicka.
Nagelshop
Svensk shop som säljer hela Konads sortiment till hyfsade priser.


Nail Gal
Detta är ett galleri med swatches (applicerade produkter, i detta fallet nagellack målade på naglarna) sorterat enligt färg .

3 kommentarer:

Sminkan sa...

Håller med, det är superbra bloggar allihop! Men du glömmer NOTD och även Vampy Varnish. Också väldigt bra bloggar. Misa Masa gör en del riktigt spännande inlägg.
Finns i min länklista. NOTD är del av Peret-ty nätverket.
OCh glöm inte spana på nya Drenched In Color!

Marie sa...

Sminkan: Du har helt rätt, de är också bra bloggar! Min lista var dock lite selektiv och jag valde in de som postar mest och oftast, med bäst bilder, och säkert något mer random sökkriterium :)
Drenched in Colour hade jag inte sett förut, tack!

adrasteiah sa...

Många bra bloggar där och kul att du tittade in! =)