BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 18 oktober 2008

China Glaze LOL, OMG!-collection

Igår råkade jag ut för ett par missöden vid nagellackningen.
Först hade jag bestämt mig för Color Clubs Candy Girl, men den visade sig innehålla en i princip oanvändbar pensel. Lackpenslarna är ju ett knippe strån som är dubbelvikta och sitter fast i penselns pinne, som i sin tur sitter fast i locket. På min pensel var bara den ena halvan av stråna tillräckligt långa så hälften av stråna slutade ca 5 mm högre upp än resten. Resultatet var alltså en alldeles för tunn pensel. Besvikelse!
Okej, vi provar med China Glaze LOL, den mörklila från den holografiska OMG-kollektionen. Vid appliceringen betedde det sig precis som Sexagon från Kaleidoscope-kollektionen, ett annat holografiskt lack. När man målar på det krävs det att man är otroligt lätt på handen för om man drar med penseln på samma ställe två gånger medan det är blött drar man med sig allt lack som fastnade första gången. Det beter sig liksom klibbigt, och det torkar så fort att det märks medan man lackar ett och samma lager! Man får göra väldigt snabba (och i mitt fall därmed rätt slarviga) lager, låta torka och sedan måla igen. Jobbig applicering alltså...
Det var helt täckande efter två lager, men efter Sexagon var jag inte imponerad av den holografiska effekten. Ett visst flerfärgat skimmer dök upp under min taklampa, men inget i närheten av Sexagon.Färgen är kallt lila, lite åt det grå hållet. Jag gillade det, men efter besvikelsen med Candy Girl och jämförelsen med Sexagon var inte LOL min kopp te.
LOL är alltså bråkigt vid appliceringen, men blir snyggt så fort det blivit täckande. Holo-effekten finns där, men är inget som hoppar ut och fångar ögat. Färgen i sig är rätt diskret för att tillhöra den lila familjen.

Det slutade med kolsvarta I Will Survive från Misa i två lager (mycket bra svart lack - nästan helt täckande efter bara ett lager (jag tog dock två lager) och mycket glossigt) som jag gjorde en layering tillsammans med det orangeskimrande mikroglitterlacket från Yves Rocher. Det blir djupt, mörkt och mycket varmt höstsprakande. Hade jag varit mer kreativ hade jag försökt få in någon grön dekoration i det också.

0 kommentarer: