BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 7 oktober 2008

Ankomster!

Paketdagar! Igår kom paketet från Pure Luxe och dessutom aviserades paketet från Head2Toe, som jag såklart åkte och hämtade på en gång. Idag kom även grejerna från Everyday Minerals.

Från Head2Toe fick jag bland annat mörkt röda och svagt skimrande Branding Iron, baslacket Strong Adhesion och topplacket Fast Forward, allt från China Glaze. Jag har använt alla tre produkterna på mig själv, tillsammans med lite Konad-rosor med silverstjälkar och vita kronblad. Men det roligaste var att min man som valde Branding Iron åt mig när jag inte kunde bestämma, sedan själv ville få naglarna målade i samma färg. Han behöver inte betala för sin manikyr, så i mitt hushåll finns tjugo röda nymålade naglar!
Här är China Glaze Branding Iron. Bilden är lånad från en annan bloggare, Scrangie, som gör ett fantastiskt jobb med att visa upp nya lack och ge inspiration och kunskap.
Övriga nagellack var China Glaze "LOL" och "Sexagon" (holografiska lack i lila respektive silver), Misa i "I Will Survive" (svart som synden) och Color Club i "Candy Girl" (ljusrosa med guldigt skimmer).

Idag aviserades mitt paket från Everyday Minerals. Därifrån hade jag beställt en foundation, pudersvampar, deras flat top kabuki brush och ett paket med prover. Färgen Light (tillhör familjen Golden) i formulan Matte var lite ljus under sommaren men har blivit mer rätt sen solen försvann. Med hösten kommer torrare hud och jag tänkte att formulan Intensive skulle passa bättre, men då råkade jag ut för ett känt problem: samma nyans ser olika ut beroende på formula. Light är mörkare och mer orange i Intensive än i Matte... Som tur var passade ett av proverna bättre, Light Medium från Beige-familjen. Och ännu större tur var att de inte skickade den i provstorlek, utan en lika stor burk som Light! Självklart använde jag denna med min nya flat top kabuki, och den gillar jag redan mycket mer än min vanliga kabuki från Viva La Diva (vilken jag måste säga mer om vid ett annat tillfälle). Flat top-borsten är otroligt mjuk, har mycket täta borst och är lättare att dutta in mineralfoundation med före man börjar jobba med cirkelrörelserna.

Pure Luxe dök ju också upp! Jag hade beställt så många prover av allt möjligt, så det kan jag inte gå igenom här. Men jag gjorde två ögonmakeuper, en med bara Pure Luxe-pigment och en där jag använt lånat in en Make Up Store-skugga.

Här har jag använt ljusgröna Sprout på mitten av ögonlocket, chokladbruna Chocolate Cherries i yttre V:t och ungefär halvvägs in längs globlinjen. Peach Champagne ligger i ögonvrån, i den inre delen av globlinjen och längs den undre fransraden. Som highlighter använde jag mycket skimrande men inte så täckande White Diamonds. Mörkbrun Liquid Eyeliner från Inglot och mörkbrun mascara, Hypnôse från Lancôme. Ögonbrynspenna i Cashmere från IsaDora och Eyebrow Fix från H&M.
Egentligen borde jag nog inte lägga upp bilder, eftersom de knappt alls visar hur sminket faktiskt ser ut. Bilderna är tagna med mobilkamera under en lampa. Så vad tycker jag om dessa skuggor? Jag är inte särskilt van vid ögonskugga i löspigmentform, har bara Make Up Stores Eyedust i Sassy och en mörk turkos lös skugga från H&M sen innan, så appliceringen är jag inte så haj på. Jag inser efter alla appliceringsguider jag läst att den bör appliceras fuktad och idag använde jag en produkt jag beställde från Pure Luxe, Moisture Spritz. Jag sprayade lite på handen och jobbade in fukt i en pensel och doppade sedan i skuggan och knackade av överflödet. Det var svårt att veta precis hur fuktig penseln skulle vara, men less is more... När jag tagit för mycket blev det små lerklumpar av skuggan när jag skulle packa den på ögonlocket. Jag gillar pigmenteringen och att ingen skugga har blivit mörkare eller ljusare på huden än i burken. Skimret är jag väldigt nöjd med - det är fullt av det, känns följsamt och det är inga stora partiklar alls (förutom i White Diamonds som skall vara sådan).


Här använde jag Make Up Stores microshadow i Ra över hela ögonlocket, upp längs och över globlinjen och längs undre fransraden. Jag lämnade ögonvrån. Ra ser bättre ut i asken, där är den solgul och lagom skimrande. På huden blir den förvisso intensiv men samtidigt lite transparent. Skimret försvinner och den mörknar under dagen. Det är dock fortfarande en bra gul skugga! Med en ljus bas blir den uppenbarligen ljusare men den täcker inte så bra för att ge intensitet. Hela denna ögonmakeupen handlade dock om Pure Luxes Lemon, som är ljusare gul och med mycket mer skimmer. Denna packade jag ovanpå Ra, på den rörliga delen av ögonlocket, längs undre fransraden och användes även ensamt i ögonvrån. För att ge mest intensitet längst in mot ögat använde jag en stor ögonpenna i en täckande och mycket skimrig vit nyans som eyeliner längs övre fransraden och fixerade den med Lemon. White Diamonds blev highlighter och till ögonbrynen har jag använt den ljusare skuggan i H&M:s brynskuggeduo samt Eyebrow Fix från samma ställe. Mascara är Lancôme Hypnôse i mörkbrunt och innanför nedre fransraden använde jag vit ögonpenna.
Mer från Pure Luxe som jag använde var deras primer Eraser, som jag tycker slätade ut och gav en bättre bas än Lumenes Face Base. Hållbarheten vet jag dock inget om än. Även ett finishing powder, skimrande "You Glow Girl!" användes med lätt hand på framträdande partier.

Nu väntar jag "bara" på mitt paket från Fyrinnae - vilket lär dröja - och paketet från Coastal Scents. Det senare får gärna dyka upp väldigt snart, för däri ligger mina verktyg (drygt tio olika penslar) som jag verkligen behöver nu i och med alla nya produkter jag vill göra rättvisa. Hoppas det inte fastnat i tullen!

4 kommentarer:

Sminkan sa...

Vad fin du var i gult!

Marie sa...

Sminkan, tack så mycket! Gult är en väldigt rolig färg att använda kring ögonen, man måste bara se till att det blir intensivt.

mimmi sa...

Fina ögon! Då menar jag både sminket och "råvaran". :)

Marie sa...

Mimmi: Oj, tack så mycket :)