BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 1 juli 2009

Två kortvariga experiment: Glitterliner och subtil Konadikyr

Dagen uppdatering blir två "experiment" som jag vill visa er. Båda blev ganska bra, även om den ena knappt är märkbar. Ni märker (kanske) lite längre ner vad jag menar.Glitter-eyeliner


Först ut är min glitterliner! Jag hade läst lite hos Zoffe om hur man fäster glitter, och drog mig till minnes att jag faktiskt aldrig testat att göra en glitter-eyeliner användandes ögondroppar + löst glitter, så jag sprang genst iväg och satte igång! Det är för övrigt en metod hon inte tar upp, för hennes tips är bättre.
Jag har i alla fall en 5 ml-flaska hemma med ögondroppar från Apoteket som jag har använt för att applicera ögonskuggor vått, göra eyeliners av pigment och sådant. Nu droppade jag ett par droppar på mitt makeup-fat (ett glasfat som jag använder till allt möjligt när jag sminkar mig) och pyttsade i lite löst glitter i rött. Glittret är hyfsat storkornigt och kommer från ett set med ca 15 burkar från Panduro. NOT EYE SAFE kan jag passa på att meddela. Jag gjorde detta på egen risk. När jag målat flera lager med en smal eyelinerpensel, så tog jag lila glitter och målade över ett par gånger med det också.
Jag gillade resultatet och kan tänka mig att göra detta fler gånger, både som ensam eyeliner (blev riktigt snyggt när man målade flera lager så glittret blev täckande) och som komplement till en ögonskugga i en matchande ton. Jag kan absolut tänka mig att skaffa en bättre produkt, gärna som blir vattenfast. MAC har "eyeliner mixing medium" som är vattenfast, vet jag.Subtil Konadikyr


Basen för manikyren OPI:s Can You Dig It?, ett mellanlila krämlack som jag inte gillar formulan på vidare mycket. Det blir flammigt och är inte vidare förlåtande att måla med i allmänhet. Tre lager för att det ska bli helt jämnt är inte OK, åtminstone inte från ett välrenommerat märke som OPI. Här har jag nöjt mig med två lager, eftersom jag skulle Konadisera!
Konad image plate M73 använde jag för att stämpla strimmorna längs sidorna och lacket jag använde var H&M:s Glamarama (förutom på pekfingret), som är sjukt snyggt metalliskt lila som lutar mer åt röd/cerise än blått. Det blev som väntat inte så tydligt mot basfärgen, men jag trodde inte det skulle försvinna så här mycket. Det syntes inte alls på armlängds avstånd. Bummer.
M56 är plattan jag använde för spiralmönstret på tipparna. Lacket på dem är Konads special polish i miniflaska, Purple Pearl kan det heta. Syns också på strimmorna på pekfingret. Inte heller detta blev vidare tydligt, men det beror tyvärr på att det här lacket är lite skirt. Ja, ett av Konads speciallack är skirt, kan ni tro?
Strasskanten, som i slutändan var det enda av mina bling bling-försök som faktiskt syntes, är från Depend och är genomskinliga med lite regnbågsskimmer.

5 kommentarer:

Emma P sa...

Jag tycker definitivt att båda försöken blev lyckade! Sen kanske konadstämplarna blev lite väl diskreta, men det var fint iaf tycker jag...

naildesign sa...

Tyckte också detta var riktigt fint, iallafall till de gånger man kanske inte vill ha de mest iögonfallande naglarna. Fina färgkombinationer.

Marie sa...

Emma P: Men tackar! Ja, det blev ju fint, per se, men väldigt svårt att upptäcka :D

naildesign: Tack så mycket! Jag gillade också färgkombinationen, får försöka göra något liknande på t ex en mer lavendellila bas eller så. :)

Sminkan sa...

Fin liner, men det vet du redan. Manikyren är vacker trots sina ton-i-ton nyanser, eller tack vare. Mycket subtilt och spännande!

Marie sa...

Sminkan: Tack ändå! :)