BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 12 juli 2009

NotD: Misa Let's Go Green och H&M Fashionista på tårna

Nu finns det ingen hejd på hur mycket jag gillar mina naglar! Det här giftgröna lacket med nästan självlysande guldskimmer, som ser radioaktivt och farligt ut är så, så sjukt snyggt! Bara kolla, OMG!!!1!!1!


"Historian" bakom det här lackbegäret började när jag första gången såg China Glazes utgångna, heta och ack så eftertraktade Moonpool. Eller såsom det genererar flest träffar på Google: Moooooonpooooool... "Vadå, det här är ju inte likt Moonpool" tänker ni. Nä, de är långt ifrån systrar! Men när jag sökte efter alternativ till Moooooonpoooool genom att ögna igenom allt grönt och skimrigt så såg jag en bild av detta! Minns inte var. Men det spelar verkligen ingen roll, det här är THE grönt lack med guldskimmer. Har man läst serier där det finns ondingar som hanterar en hinkar med gift som de ska använda för att göra hjälten alldeles sjuk, eller som de häller ut i det lokala vattendraget bakom sin miljöfarliga anläggning, så är det den här gröna färgen som skvimpar i hinkarna. Så ser det åtminstone ut i mitt huvud.
Let's Go Green är ganska tjockt i konsistensen, men är riktigt härligt att lacka med. Penseln är tjock, lite spretig, och på gränsen till för stor. Jag gillar stora penslar, men den här kändes lite vajsing. Men inget att klaga på, det blev jättefin applicering ändå! Det är hyfsat skirt, de swatches jag sett har använt sig av både tre och fyra lager lack, men jag har trick i skjortärmen... Äsch, det är bara det att jag använt en basfärg. Alltså först underlack, sedan ett mer täckande krämlack i en passande färg, och sist bara ett lager Let's Go Green. Här ovan ser ni mitt tillvägagångssätt för att välja basfärg. Viva la Diva 108 på lillfingret (mintgrönt), Misa Heaven White på ringfingret (vitt) och Misa Happy Happy på långfingret (gult). Happy Happy såg rätt så för jävligt ut när jag bara hade ett lager av det, flammigt och sjukligt, men det syntes inte under det gröna. Den vita blev så tydlig närmst nagelbandet där Let's Go Green inte täckte helt, och det mintgröna gav en ovälkommen kall ton, så Happy Happy blev mitt val för resten av naglarna.
Hur ska man beskriva färgen? Ljust äppelgrön, åt neonhållet men kanske inte hela vägen fram till de äkta neongröna. Skimret är gult, men upplevs som gyllene i den gröna färgen.
Som sagt är det skirt, men även med en flammig basfärg räcker det med ett lager. Penseln är stor, lacket är tjockt men väluppfostrat :)
Fotona är tagna under starkt lampljus, med lite olika kamerainställningar för att få fram de mest korrekta färgåtergivningarna.
Fotpremiär! Här har vi mina tår med H&M Fashionista på naglarna (färgen är minst korrekt på stortån, den är mer varm i tonen som det ser ut på de andra tårna). Jag är verkligen jättenöjd med mina lack för tillfället! Färgerna är fina ihop (synd bara att man tittar på tårna och fingrarna samtidigt så sällan) och fina för sig. Ska kanske göra någon sorts tvåfärgad manikyr nångång med dessa två?

10 kommentarer:

Karin sa...

Oh, förutom att jag älskar färgen, älskar jag längden och formen på dina naglar! Jag försöker också ha kantiga naglar, det är ju så snyggt!! :D

marinamake sa...

Jädrars vilken cool färg, skitsnygg! Vill ha!

mimmi sa...

Ja, gör en tvåfärgad och byt namn till The Riddler! :D

Marie sa...

Karin: Men tack så mycket, det var mycket beröm :)

Marina: Yeeeah, kunde ju tänka mig det!

Mimmi: Jaa, du, inte dålig idé!

Emma P sa...

Fashionista är ursnygg, den gröna, nja sådär... Men de är coola ihop helt klart, och det är en härlig känsla att digga sina naglar så som du gör nu:)

Marie sa...

Emma P: Ja, just ja du gillar Fashionista.. Nej, alla kan ju inte gilla den här typen av giftiga neonfärger, jag förstår om jag är lite ensam :)
Ja, jag är så nöjd. Men idag försvinner det nog, blir nog Tantalize Me eller Ultra Violet...

Johanna sa...

Hm, blev sugen på ett grönt, syrligt äpple, undra varför? ;) Jag gillar verkligen färgen och dina naglar är så nedrans snygga! Fashionista är inte så pjåkigt det heller :)

Marie sa...

Johanna: Långsökt craving, verkligen :D Tack så mycket, det var fina ord. Ja, Fashionista är ett lyckokast från H&M:s sida.

Sminkan sa...

Ser läckert ut på dig. Har haft det men gav det till Rouaa. Funkade inte alls på mig...

Marie sa...

Sminkan: Thank you! Det är synd... Men på de bilder jag såg hos dig verkade det passa! Verkligheten är iofs för det mesta lite annorlunda från det som fastnar på bild.. ;)