BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 14 juli 2009

Paket med hudoljor från VitaVera

Här är mitt paket från VitaVera!
Jag fick mitt paket på tolv dagar, eller åtta arbetsdagar, istället för de utlovade två till fem dagarna. Efter fem arbetsdagar hade jag inte ens fått en bekräftelse på att det var skickat och mailade deras kundtjänst. Dagen efter fick jag svar, och tydligen hade en produkt inte funnits i lager, men mitt paket skulle skickas i början på nästan vecka. Lite oväntat dök avin upp på hallgolvet igår, måndag! Paketet måste alltså ha blivit skickat redan då de svarade på mailet. Jag gillar webshopens utbud och priser, och kundservicen var tillmötesgående men jag vill såklart inte att det ska bli oannonserade förseningar alls.Bakre raden är jojobaolja och tistelolja, båda 500 ml.
Främre raden är E-vitamin, sedan tre essenser jag hade sedan innan (enbär, rosmarin och bergamott), pepparmyntsessens och slutligen hampfröolja.
Hela paketet kostade totalt 494 kr inklusive frakt.
Här är min senaste ansiktsoljeblandning, i en liten 18 ml-sprayflaska från Muji. Perfekt förpackning till små mängder egenblandade oljor! Det blir ju ingen vidare spridning när man sprayar, men det kommer lagom mängd till ansiktet om man sprutar två gånger i handen. Denna blandning innehåller i alla fall hälften jojobaolja, en fjärdedel tistelolja och en fjärdedel hampfröolja, samt två droppar pepparmynta, två droppar bergamott och en droppe E-vitamin. Den går snabbare in i huden än ren jojobaolja som jag använt mycket förut, och som tur är blev doften också helt ok!

Jag planerar att göra en oljeblandning för pormaskmassage, som består av bara jojobaolja som bas, med enbär och pepparmynta som essenser. Pepparmynta är sammandragande och renande, och enbär är antispeptiskt och stimulerande.
Nästa vanliga ansiktsolja (alltså sådan jag använder istället för vanlig dag/natt/fuktkräm) kommer nog vara samma oljebas som den senaste, alltså hälften jojoba, en fjärdedel tistel och en fjärdedel hampfröolja, men med bergamott (renande och svagt exfolierande) och rosmarin (renande och stimulerande).
Jag har hittat information om essenserna på Shenet.

VitaVera hittar man mycket organisk hudvård, aromaterapi, böcker om yoga och naturlig hudvård, spa-grejer och uppenbarligen mycket rena oljor som lämpar sig för massage och hudvård. Frakten ligger på 55 kr om man handlar för under 600, annars är det fraktfritt.

4 kommentarer:

Maria sa...

Gud vad du verkar vara bra insatt i oljornas värld! :) Roligt att du gör egna brygder, och dessutom förvarar dom i så snygga flaskor som Mujis :P

Marie sa...

Maria: Det vill jag väl inte påstå, men jag är i startgroparna kan man säga! :)
Jaa, Mujis förvaring är skitbra för vissa grejer! Deras lådor och byrå-liknande grejer tycker jag ser hemskt svårhanterade ut. Fingeravtryck, damm? Men flaskor och småpryttlar och en och annan leksak är bra!

Maria sa...

Jag ska faktiskt till Muji idag och köpa flaskor till schampo och balsam till kommande semester :) Min sminkförvaring består av deras "facklådor", som jag ställer grejer i.. Älskar det! Men det är ju ingen byrå eller låda, så det blir inte fingeravtryckigt. Bara lite dammigt i botten, men det blir det ju i allt :P

Marie sa...

Maria: Yay for you!
Det kan jag tänka mig är en smart idé! Jag är rädd att jag skulle fylla såna på studs. När jag flyttat funderar jag på en Helmer (eller något liknande, fast mycket snyggare) och antingen lägga typ besticklådor däri eller göra egna fack av kartong som Enkore visade (och Purity gjorde en variant på).