BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 5 maj 2009

Nytt sample kit från Everyday Minerals

Den här gången var Everyday Minerals hyfsat snabba, och om det inte just varit Valborg/1 maj-helg kanske det tom gått ännu fortare. Jag la beställningen den 22:a april och den 4:e maj kom mitt lilla paket!
Ett sample kit från Everyday Minerals beställer man gratis, bortsett från frakten på $5,40. Det innehåller tre prover på valfria foundations, ett prov på ett rouge (däri ingår några bronzing-produkter och highlighters också) och ett prov på en concealer (de ha färgkorrigerande och ljusreflekterande concealers också).
Alla foundations jag beställde är i Intensive-formulan.
- Golden Light har jag ett prov på sen tidigare, men ville se om inte formulan förbättrats sen dess. Det har den inte, men paketet föranledde mig att prova igen och jag tycker den passar hyfsat nu när jag fått rejält med vårbränna och kan vänta mig att bli ändå lite mörkare. (Kandidat för full-size!)
- Light Olive var bara att förkasta. För mörk, för gul/grön.
- Buff Perfect är neutral i färgen som väntat, men den var allt för ljus. Synd att jag inte har kvar något av Golden Fawn för att jämföra med, tror de kan vara ganska lika!
- Rouget Best Friends är verkligen en bra kall rosa nyans med lite lila undertoner. (Kanditat för full-size!)
- Pearl Sunlight är en ljust och svagt gultonad concealer som ger ett jättefint glow om man applicerar som highlighter! (Kandidat för full-size!) Ska jämföra färg och skimmereffekt med Aussie Perk Me Up, en annan ljusreflekterande concealer.
- Jag köpte även en provburk med puder, Kaolin Powder Sunlight. Provade igår på kvällen och tyckte inte det hade så bra oljereglerande egenskaper, men vill inte uttala mig utan att ha använt det en hel dag.
Här är alla mina Everyday Minerals-produkter, allt är sample-storlekar förutom två mini-burkar (den ena har jag köpt, och den andra var ett prov som de skickade i en större storlek). De två borstarna är deras long handled kabuki och flat top kabuki. Den vanliga kabukin är grymt bra, och kostar bara $10.


Snart köper jag ett fullsize-kit för $34, man får välja sex st full-size produkter, inklusive borstar och hudvårdsprodukter. Det blir tre foundations, en highlighter, en eye kabuki (ögonskuggskabuki som jag tror funkar jättebra till concealer eller detaljkonturerande) men den sista produkten är jag osäker på. Hade velat ha en bronzer men borde testa innan jag köper en full-size. Någon som använt Soft Bronzer, eller något av pudren i färgen Soft Bronze?

9 kommentarer:

Sminkan sa...

Kul med lite nytt! Borstarna ser härliga ut!

Anonym sa...

Vilken menar du är den "vanliga" kabukin? Jag kan bara hitta en "baby", och så den du visar på bilden, "longhandle". Den senare har jag. Funderar på den andre... Är det den du menar? "Baby"? Kram Creme idiot

Marie sa...

Sminkan: Ja, det är framförallt praktiskt med lite nya prover. Nu vet jag vad jag ska proppa ner i fullsize-kitet!

Creme-idiot: Jag menar long handled kabuki när jag säger den "vanliga", eftersom den varken är pytteliten eller flat topped. Jag har hört att baby-kabukin verligen är pytteliten, säkert bra på resa och till t ex rouge och highlighters!

Sofia [Make-Up Your Mind] sa...

Det var ingen dålig samling burkar ^^ Själv fick jag hem mitt andra sample-kit nyligen, så nästa gång blir det nog ett fullsize-kit. Vad använder du den platta borsten till, och hur är den?

Marie sa...

Sofia: Ja, den är diger ;) Det har blivit så många för att jag velat dubbelkolla nyanser och så.
Den platta borsten hade jag läst skulle vara bättre för att få ett mer täckande resultat, men min erfarenhet är att det krävdes mer produkt för samma resultat. På Makeupalley.com finns massor med åsikter om den! Skulle du vilja prova byter jag gärna bort den!

Anonym sa...

Tror du baby-kabukin är bättre till rouge än long-handled? Creme-idiot som undrar...igen.

Marie sa...

Creme-idiot: Jag har ju inte baby kabukin, men jag är säker på att dess mindre storlek passar bättre till rouge än den vanliga (long handled) kabukin!

Lovisa sa...

Okej, nu vet jag att det har gått mer än ett halvår sedan du beställde men jag kan inte för mitt liv varken hitta starter kit eller sample kit (förutom de som är tre foundations, tre ögonskuggor eller liknande) på deras hemsida. Var jättesugen på att beställa hem det & testa. När beställde du hem något av de senast & kan du hitta det på hemsidan nu? Tacksam för svar!

Marie sa...

Lovisa: Inga problem! De har ändrat om hemsidan och sina erbjudanden sen sist, men om du tittar högst upp på sidan så finns det en flik som heter Try Me Free. Klickar du där hittar du olika set, och ska man testa foundation så väljer man ett som verkar passa ens hudton!