BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 1 maj 2009

Nya beställningar från webshopar

Jag har den senaste veckan lagt två beställningar på mineralsmink, ett till litet sample kit från Everyday Minerals och en rejäl laddning med billiga mineralpigment från Archetype Cosmetics som ska bli så spännande att prova.

Everyday Minerals

Everyday Minerals gör otroligt bra och prisvärda mineralfoundations, och jag är fortfarande på jakt efter en bra nyans. De har ett antal olika färgfamiljer och jag passar bäst i Golden. Men eftersom de har olika formulas har jag fått böka runt en hel del: Golden Light var jättebra i höstas, i Matte-formulan. Men i Intensive-formulan var den alldeles för orange. Suck. Golden Fawn, som är ljusare, passade mig jättebra i vintras men har under de senaste veckorna passat mig sämre och sämre. Nu har jag beställt ett gratis prov-kit med tre foundationnyanser, nämligen
- Buff Perfect, en ljus nyans i en beige/neutral färgfamilj.
- Olive Light Olive, som ljus nyans med gulare undertoner som ändå tillhör olivfamiljen.
- Golden Light, som jag vill se igen för att kolla om jag inte bara fick ett extra orange måndagsexemplar sist.
- Även den ljusreflekterande concealern Pearl Sunlight som jag kommer använda som highlighterprodukt, den har en svagt gul färg i sig.
- Ett rouge ingår också i provkitet, och jag valde Best Friends som verkar vara en ljus och klar rosa/lila nyans.
Jag köpte även ett prov på ett oljeabsorberande puder med kaolinlera i, Kaolin Powder i Sunlight som har en svag gul ton.

Archetype Cosmetics

Från Archetype beställde jag ett gäng små prover i zip-påsar:

Angel of Indulgence
Conjunction (supersnygg lila med turkost skimmer)
Corpse Candle
Daybreak Aeval
Feathered Serpent
Goddess of Destruction
Gutterbrain
Integra's Dog I (röd)
Integra's Dog II (ännu rödare!)
La Bella Donna
Memento Mori
Mouse (mellanbrun i neutral ton)
Plastic Pink (duh)
Seelie Court
Spring Lunacy
The Oak King (brunbronsig tror jag)
Vagina Dentata (ett namn att älska!)
Valley of the Kings
Zeljana
Back to the Sea
Weeping Willow

Archetype har en härlig attityd på sin hemsida. Som ni också såg har de roliga namn, många är inspirerade av gudar/gudinnor, fantasy, bokkaraktärer och allmänna goth-referenser. De har massor av spännande och unika färger, nästan inga pigment är matta och de har väldigt utförliga, men inte alltid så korrekta färgbeskrivningar. De säljer pigmentprover (bara i påse, blä) för 0,25 dollar stycket. Alltså typ tre spänn! Med alla ordrar får man också tre prover gratis, som man får välja själv. De fanns inte i mitt bekräftelsemail så jag kan inte berätta vilka det var, men det lär jag märka!
...om typ flera månader iofs, de är allmänt kända för att ta otroligt lång tid på sig att skicka grejer.

6 kommentarer:

Emma P sa...

Ser ut att bli riktigt roliga paketdagar för dig framöver... Synd att archetype är så vansinnigt sega bara, de får Fyrinnae att framstå som snabba liksom. Förresten, jag har med tänkt på det där med EMs foundation. Du tror inte att de oxideras en del och mörknar i burken? För jag har upplevt samma sak och tycker att min farly light som jag har haft i ngt år ser mkt mörkare ut än de nyare proverna...

Marie sa...

Ja, jag ser fram emot dem! EM får en full size-kit beställning av mig sen när jag bestämt vad som passar nu!
Det kan vara så, men jag tvivlar ändå eftersom mineraler, en grupp ganska beständiga ämnen, liksom inte borde förändras över tid... En annan förklaring kan vara att de som gör produkterna helt enkelt har lyssnat på kritiken och blivit bättre på att göra nyanserna i Intensive-formulan mer lika orginalet. Man kan hoppas!

Piraya sa...

Yeah! Your back!!!

marinamake sa...

Å va kul att du är tillbaka! Välkommen! Jag började nästan tro att du försvunnit för gott och blev orolig, va skönt att det inte var så! Kul att vänta på paket! Jag ääälskar paket!

inthemake sa...

Ojoj vilka laddningar med kul grejer..skulle med gärna testa Everyday Minerals, har ju hör otroligt mycket bra om dom, men det verkar så krångligt att få fram den där perfekta nyansen. Men en dag ska jag allt anstränga mig ;))

Marie sa...

Piraya: Ja! Med våren kom lusten! Och energin, kanske?

Marina: Nääää, jag hade inte kunnat lägga av helt inte.. :) Vad roligt att du tycker så! Ja, paket är banne mig det roligaste. Snäppet roligare än att klicka på "Köp" :D

inthemake: Ja, en bra blandning mellan gamla välkända prylar, och helt nytt! Det _är_ lite krångligt, men man kan alltid skaffa ett gratis kit med fem prover (varav tre är foundations) lite på måfå och sedan kan man utgå från vilka som funkade bäst och skaffa ett nytt kit. Om man orkar dvs, du verkar ha en arsenal med riktigt exklusiva foundations redan!