BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 2 mars 2009

Make My Monday: Var köper jag smink?

Bjootis måndagsfråga följer!

Veckans fråga:

Veckans fråga i sidpanelen handlar om vilken svensk webbshop du helst sminkshoppar från, och jag tänkte att vi denna vecka laborerar vidare på veckans undersökning. Jag vill veta hur dina sminkshopparvanor ser ut överlag? Handlar du mest på nätet, i butik, handlar du mycket varje månad eller shoppar du knappt något alls? Berätta allt för oss!


Fizz Ivy svarar:

Åh, internet! Denna korg av outsinliga fynd, av pressade priser, detta överflöd av dåliga recensioner, inkonsekventa bilder, och åsikter åsikter åsikter. Bakom allt detta finns en tråd man kanske omärkligen följer, som leder till någon som kan tjäna pengar...

Butiker kan dra åt helvete. I de flesta fall. Kedjor alldeles speciellt. På H&M, Kicks eller Åhlens kan jag inte påstå att jag blivit hjälpt. Jojo, många har frågat "kan jag hjälpa till med något?" men det är ensiffriga procenttal som uttrycker hur ofta jag faktiskt blivit hjälpt. Jag kan allt som oftast mer om märken, kollektioner, ingredienser, användningsområden, färgskalor, hudtyper osv osv osv än butikspersonal. Och nu har jag tröttnat! L'Oreal är inte vidare grymma för att de har ett franskt namn och en guldfärgad monter. IsaDora har väl ett par ess i kortärmen, men ger trots budgetpriserna inte valuta för pengarna. Max Factor, Maybelline, Lumene - var är färgutbudet? Tio färger på ögonskugga? Det använder jag en vanlig dag! Sex färger på foundation? Men jag har fattat vad det handlar om. Platsbrist. En ny foundation ska klämmas in bland de andra, hur ska man få plats med alla burkar i montern? Förresten minns jag när Make Up Store blev ett mål för mina åka-in-till-stan-och-se-vad-jag-kunde-köpt-om-jag-haft-mer-pengar-än-barnbidraget-utflykter, då var man helt imponerad för alla som jobbade där var tvungna att vara utbildade make up-artister... Wow! Nu verkar de ha gått en crash course i sortimentet bara. Min kompis var på två Make Up Stores i Sthlm i helgen och ingen visste om "Sep 08" var tillverkningsdatum eller bäst före-datum.

Jag söker information på internet, jag får råd och tips på internet, och sedemera är det med kreditkortet i hand bredvid tangentbordet jag genomför ett köp på internet. I nätshopparnas lager råder ingen platsbrist och därför kan man ha 30 olika nyanser på foundation i lagret. Eller flera hundra olika ögonskuggor. Till sjukt bra priser!

Tio högkvalitativa ögonskuggor för $19, i alla tänkbara valfria färger? Gå till MAD Minerals. Mineralfoundation som enligt många utklassar i.d., men för en femtedel av priset? Gå till Everyday Minerals. En palett med 88 ögonskuggor för under 25 dollar? Kolla Coastal Scents. Under $3 för ett nagellack av märket China Glaze? Head2Toe är mitt val.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med!!! Bra inlägg, och förstås är det som du skriver; butikskostnader mm gör att det blir ogenomförbart att hålla samma mängder i lager som internetshoparna. De senare har ju ofta nästintill obefintliga hyror... Kram på dig, förresten! Ditt lack skickas imorgon, glömde ta med dig idag när jag körde till jobb...hoppas det är okey?
Creme-idiot, alias monlnd

eleni sa...

Kan tillägga att de på Make up Store inte tänkte sig för innan de öppnade käften heller. På en förpackning stod det Nov 08 och på en annan stod det Sep 09. Min vän gjorde en fuling, sträckte fram Nov 08-förpackningen och fick då svaret att det var tillverkningsdatumet. När hon sedan sträckte fram Sep 09-förpackningen blev säljaren högröd i ansiktet och ursäktade sig med "jag jobbar inte här i vanliga fall". Vad fan e det för usel ursäkt? Du säljer en produkt, du ska kunna svara på frågor om produkten och kan du inte det - ta reda på fakta innan du kläcker ur dig något. Nej, tummen ner för Make up Store!

Marie sa...

Creme-idiot: Ja, det är skönt när man konstaterat det så slipper man misstänka att de högre priserna skulle betyda högre kvalitet!
Jag skickar ditt paket imorgon onsdag också, idag fick jag inte med mig det när jag gick hemifrån! Kram kram!

Eleni: Ja just ja, så var det också! Goddammit, vi håller oss till eye dusts eller hur? Kanske en och annan ögonpenna också, har hört att de sällan misslyckats med dem!

marinamake sa...

Bra skrivet! Håller med dig absolut!

Marie sa...

Marina: Vad kul! Jag sprider gärna ordet om de roliga nätshopparna. :)

Ninni sa...

Men herregud så bra skrivet! Kunde inte gjort det bättre själv! Fast jag kan ändå inte låta bli att titta lite i butikerna ibland och fynda på deras reor ibland också faktiskt. Men att få hjälp... nej inte med smink. Möjligen med cremer, men färg kan jag bättre än många expediter, iaf när det kommer till vad jag själv passar och trivs i.

Marie sa...

Ninni: Oj, men tack så mycket! Kul att du håller med.
Ja, visst är det kul med ögongodis, absolut! Gillar såklart att klämma på high end-märkena och parfym kan man ju dofta på! En och annan kollektion kan få inspirera mig. Just nu har jag ett presentkort på Kicks och vet inte vad jag ska skaffa :D