BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 8 mars 2009

FotD: Typisk vårfantasi med Sour Apple på ögat och Senorita på läpparna

Idag, den åttonde mars, är Internationella Kvinnodagen. Jag ser det inte som att resten av året är mansdagar, istället är det en dag att uppmärksamma kvinnors ställning. Det är det värt, för det ser inte bra ut i världen och inte är det tillräckligt bra på hemmaplan heller. Jag tänker på Pakistan där kvinnor får det ännu sämre medan talibanerna återtar makten. Jag tänker på att Sverige bara är på 24:e plats på listan över antalet kvinnor i chefsposition. Jag tänker på min kompis som är van vid att bli tafsad på av muslimska män för att hon inte bär slöja. Hoppas ni också uppmärksammar de här sakerna, och andra. Om inte idag, så kanske en annan dag.Jag har gjort rätt trevliga sminkningar den senaste veckan, men ingen vidare grundlig och detaljerad nog för foton. Plus att jag glömt fota på morgonen...
Här har vi i vilket fall en tydligt vårlängtande sminkning:


Ljus illgrön skugga i sur ton, illrosa läppstift med blå skiftningar i skimret. Kallt ljusrosa rouge! Och för att härma rutinerna på sommaren struntade jag i concealer, ni vet - alla troll dör i solen. Men här är det riktigt mulet det har spöregnat nästan hela dagen.Till ögonsminket använde jag:
Lumene Eyemakeup Base
MAD Indelible Cream Eyeshadow
Make Up Store microshadow Satin som highlighter
MAD pigment Sour Apple på ögonlocket och upp i globlinjen, och lite mer utåt
Fyrinnae pigment Kung Pao som suddig eyeliner
IsaDora Inliner Kajal, Blonde på vattenlinjen
Brynskugga ur CS-palettenEn annan färginställning på fotot här, som visar sminket i varmt ljus.Läppstiftet är Make Up Stores skimriga läppstift Senorita. Ceriserosa i en skrikig nyans, med blåaktigt skimmer.Och en till bild, för att visa de varmare dagrarna.

7 kommentarer:

anna sa...

snyggt läppstift!

Sminkan sa...

Mmmm! Läpparna föll jag för!

inthemake sa...

Jag kan ju inte annat än att hålla med föregående talare, jösses vilket läppstift...lovely!

SminkJante sa...

Otroligt läcker med ögon och läppar. Härlig kombination. Jag älskar också Senorita. Det är så underbart!

Emma P sa...

Vacker sminkning! och ja du har så rätt! Dessa saker tål verkligen att tänkas på... Sverige är visserligen bättre än många andra länder, men definitivt inte tillräckligt bra, så det går knappast att luta sig tillbaka och avskriva ämnet som inaktuellt.

mimmi sa...

Trés chic! Som en godisbit!

Marie sa...

Anna: I like it too! ;)

Sminkan: Glad you like it!

inthemake: Eller hur, sweet! :)

SminkJante: Jag tackar så mycket! Svårt att inte plocka med sig det hem, det riktigt lyser bland en massa trista nyanser i hyllorna på Make Up Store.

Emma P: Tack så hemskt mycket! Skönt att jag nådde fram lite till dig..

mimmi: Haha, jag tackar så mycket! ;)