BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 1 december 2009

Min blondinhistoria - bildtungt

Blond för första gången, juni 2006 till december 2007
Jag var vitblond i två och ett halvt år mellan våren 06 och hösten 08 - med ett avbrott tidigt vintern 2008. Sedan började jag om nu hösten 09. Första året, efter att jag hade lärt mig grunderna, var det väldigt lätt att få till rätt vitblonda kalla nyans, jag blekte själv och tillsammans med silvershampoo blev det en superverkligenjätteljusnästanvit blond nyans. Förvisso hade jag riktigt sönderblekta toppar och håret behöll jag kort.


Sommaren 06
Första blekningen - kycklinggult!


Vintern 06/07
Blekte hemma med Mood Ultrablond och använde silverschampoo - nöjd!


Hösten 2007 började jag tycka att det var svårare att få rätt nyans, det blev ljust nog men tyckte det var svårare att få bort de sista gula pigmenten. Jag har i efterhand fattat att det nog hade med hormoner att göra, för jag tog ut p-ringen på sommaren (hade ätit p-piller och haft p-ring i sju år då). Jag gjorde vad jag kunde i fråga om silvershampoo, men tog mig råd att gå till frissan oftare, både för blekning och roliga experiment.


Hösten 07
Väldigt ljust men för gult - tröttnade på all blekning hemma som inte blev bra nog.Vintern 07
Ett experiment hos frissan, blyertsgrå toning i rötterna som sedemera tvättades ur till en askig blond färg - snyggt men dyrt i längden!


Svartfärgat och så blondin igen, januari till december 2008

Januari 08
Svart botten och grå toppar - coolt, men snabb utväxt...

Efter toningen två bilder upp blev jag sugen på mörkare. Det var också en väg ut ur alla dessa starka blekningar och timmar hos frisören. Färg tar inte så lång tid och är skonsammare än blekning. Resultatet var det ni ser ovan.


Februari/mars 08
Hemmafärgat i vinrött - tröttnade fort på den tydliga utväxten svart gav. Dock inte nöjd med detta heller!


Våren 08
Detta var direkt efter ett långt frisörbesök med blekning och neutraliserande toning, ville vara blond på mitt bröllop senare på sommaren.


Juni 08
Hemmablekt och trots silverschampoo är det gulskiftande. Bilden är från Sweden Rock Festival!


16:e augusti 2008
Blekte och gjorde en neutraliserande toning hos frisören ett par veckor tidigare, och en till toning några dagar innan. Det är inte lika tokigt ljust som jag hade ett par år tidigare, men minst lika snyggt tack vare den askiga nyansen.
Behöver jag säga att jag kände mig snyggare än någonsin? :)


Off with it! Och tillbaks på blondinbanan återigen

Varför klippte jag av allt det där fina blonda? Det är svårt att svara på i efterhand. Jag har liksom befäst bilden av mig som blond i och med att det var så jag såg ut på bröllopet, och jag trivdes i det. Men ibland måste man bara göra något radikalt, och jag tror jag kände för förändring i december 2008. Då rakade jag av nästan allt hår och hade några friserade millimeter kvar.
Jag färgade det svart sen, av en ren impuls. Bestämde mig samtidigt som jag färgade en kompis hår. Sen ville jag inte bleka det, så jag påbörjade en process som var att gradvis färga håret i ljusare nyanser. Tanken var att jag sen bara skulle förstärka min egen hårfärg med ekologisk hårfärg.


Nyårsafton 08/09
Några veckor efter klippet, svartfärgat sen nån vecka.


Januari 09
En rödbrun toning i botten (håret ser klibbigt ut på grund av både vax och regn).


Mars 09
Färgade allt i en brun färg när det rödaktiga började ljusna.


Maj 09
Böjde mig för slingorna, som jag fixade hemma. Var dumsnål och klippte mig hos en frisörelev, då blev håret alldeles för kort - jag som tänkte spara ut...
Vid den här tiden la jag ner projektet att färga i naturliga färger, jag ville verkligen tillbaks till det blonda!


Oktober 09
Slingat hos frisören under sommaren, det höll sig fint och askigt länge.


Oktober 09
Ajajaj, kycklinggult efter en hemmablekning!


November 09
Med hjälp av Moods toning Pärlblond, Matrix SoSilver shampoo och Revlons lila Nutri-Color inpackning blev det mycket bättre!


November 09
Toningen har tvättats ur, och mina plattångade toppar suger åt sig mer lila än rötterna. Håret är både gul- och vitblont.


December 09
En Pärlblond-toning och en inpackning med lila pigment senare. Bättre än innan, men nu är håret både gul- och gråskiftande.Nu har ni alltså sett min blondhistoria från juni 2006 till december 2009. Jag tyckte själv att det var jättespännande att gräva bland gamla bilder. Jag hittade vissa i mappar från gamla mobiltelefoner, andra har jag fått skickade av kompisar som tagit festbilder och sånt. Jag såg många bilder från 06 och 07 då jag hade en jättebra vit färg och trots allt mitt arbete får jag inte till det nu - jag tappar hoppet, mitt hår och dess pigment kanske har förändrats för mycket? Nej, jag ska fortsätta med blekningar och toningar.

Ha det så bra allihop, hoppas ni också vill berätta er hårhistoria i bilder!

24 kommentarer:

Tina (Beleza) sa...

Oj vad roligt med alla bilder. Du var verkligen såååå vacker på bröllopsbilden. Annars tycker jag de riktigt snaggade svarta var läckrast på dig. :)

Anki sa...

Håller med Tina! Ditt bröllopshår är min favorit, men det korta svarta var riktigt fräsigt också.

liloo sa...

waouuuuuu just love allllllllllllll those looks, you are a real "cameleon"! The pic with your bf, was for your wedding, if it's the case you are really audacious damnnnnnn!
Really pretty!

schmut sa...

Måste fråga vad du hade innan den gulvita tuppkammen? Ser att det är dreads i nacken?

Gillade annars frisörelevens Twiggy-försök. Du klär i riktigt kort hår

Marie sa...

Tina: Vad kul att du tycker det! Jag kände mig onekligen superfin på bröllopet :) Jag trivdes i kort svart också, men hur mycket jobb det än är att bleka så är det aldrig katastrof med lite utväxt, medan en blond botten i svart hår gör att man ser tunnhårig ut... :)

Anki: Ja, det var mycket fint då :) Kul att du gillade det svarta också!

liloo: Thank you so much! The picture with my husband is from our wedding in Aug 2008. I don't think I've felt more beautiful than that day :)

schmut: Hee heee, jag hade faktiskt en tuppkam bestående av ca 3 dm långa dreads. De var lila ett tag, sedan orange. De tre stackarna i nacken tänkte jag behålla och låta växa, men ändrade mig efter bara några dagar...
Tack så mycket! Jag var aldrig helt snaggad, men min man hetsade mig att göra en Sinead :D

eleni sa...

Marie, du är så jävla snygg. Du är supersnygg i blonderat hår, det har jag alltid tyckt :)

Solveig sa...

Så kult! Synes du har veldig fin frisyre nå, nesten så jeg får lyst til å klippe meg kort igjen! ;)

Jeg har også vært gjennom hele karusellen fra svart til hvitt, så jeg tror jeg har hatt alle "naturlige" farger som fins, men ender alltid opp som blondine. Det er bare meg. :)

Pleide å bleke det selv da jeg hadde kort hår, men det tør jeg ikke nå som håret er langt. Elsker frisøren min, hun er en magiker med hårfarge!

Sminkan sa...

Du är så himla snygg, i alla färger och frisyrer!

marybeth sa...

Du skall vara blond tycker jag, eller rödhårig. Så fint. Jag håller med om bröllopsbilden, så himla vacker du var och är annars med så klart. Ni är ett fint par!

Jag är kanske lite partisk gällande hårfärgen då jag själv färgat mitt blont i många år.. :) Det är ju alltid lite trixigt att undvika dom gula nyanserna..

Emma P sa...

Superkul att läsa marie! och jag förstår verkligen att du kände dig vackrare än nånsin på din bröllopsdag, du var verkligen grymt tjusig! Ja, jag gillar ditt utseende i vanliga fall, men klart att det är extra kul att se dig i full brudstass:)

Helena sa...

Vad kul bildkavalkad!!! Min favvis förutom bröllopsbilden är den oktober 09, den "damigare" varianten!

Fru Choklad sa...

Oh så mycket snygga färger och frisyrer du haft. Blev personligen otroligt förtjust i den där mörka blyertsgrå varianten, Bröllopsfrillan och december 09. (ögonmaken är också jättefin)
Min hår historia blir skittrist ha ha. Typ en meter hår. Ett år senare typ en meter hår. Ett år senare, typ en meter hå osv. Så har jag hållit på i över tjugo år nu. Nu har jag rätt kort hår. Det är nog bara 80-85 cm. Ha ha ha. Färgen är same same. Inget spännande här inte. Det som HAR ändrat sig är luggen som jag haft lite till och från. Just nu är det väldigt mycket från och den är i princip lika lång som resten och syns inte alls, men jag bär på en liten dröm om att en vacker dag klippa en snygg knivskarp page..... Det lär dröja.......

Karin sa...

Wow, i like it! Borde också göra en sån där resa, har också haft kort hår i olika färger och konstellationer de senaste åren.
Vintern 06/07 gillade jag verkligen, den frisyren skulle jag vilja ha. Och den svarta med silvertoppar var superläcker med.

Coolt!

Sanna sa...

Du är sååå vacker! Och jag förstår att du kände dig vackrare än någonsin den 16 aug, för jag säger bara wow!

Viola, Killer Colours sa...

Vilken spännande resa! Du är ju underbart snygg i de askiga/vita håren. Önskar att jag var naturligt ljus så jag kunde rocka en sådan färg.. hm.

Marie sa...

Nu kommer lite sena svar till er!

Eleni: Tack lilla gullet :)

Solvieg: Jag tycker ju personligen att nästan alla tjejer passar bäst i kort hår, så jag tycker gott du kan klippa dig :) Vore kul att se bilder på din frisyr i bloggen!

Sminkan: Nu rodnar jag, tack vännen! ;)

Marybeth: En till röst på blont, det är noterat :) Tack så hemskt mycket för komplimangerna!
Gula toner är ju helvetet, grr... Men det gäller att inte ge upp och köra på det som funkar.

Marie sa...

Emma: Hihihi, tack så hemskt mycket! Det var helt underbart, måste gotta mig lite i minnena nu... :)

Helena: Tack så mycket!

Fru Choklad: Jaa, visst var det coolt med mörkgrått! :)
Har man samma frisyr måste ju det tyda på att man trivs och är trygg i sig själv! Däremot ska du inte fega om du känner för förändring ;)

Karin: Tack! Kul att du gillade det! Vore verkligen kul att se dina frisyrer, kör hårt och visa! Kul att du gillade den svarta varianten också :)

Sanna: Men oj, tack så hemskt mycket! Det var verkligen helt underbart den dagen, hur man ser ut påverkas verkligen av hur man mår!

Viola: Tack jättemycket! Jag är väl egentligen inte så jätteljus, men kämpar på ändå :)

Heartcore sa...

Jättekul att se, du passar verkligen i allt! Även om du har fått kämpa för att hitta nyanser du trivs i. Känner igen mig efter att ha gått från korpsvart till min naturliga kopparröda färg.

Och du var otroligt snygg på din bröllopsdag :)

Marie sa...

Heartcore: Stort tack många gånger om! :) Det är riktigt jobbigt att byta hårfärg, det är märkligt att det överhuvudtaget går att göra så stora förändringar!

Des sa...

Vad roligt att se alla bilder, och vad snygg du är oavsett vilken frisyr du har! Kort hår FTW :-)

Anonym sa...

pojkfrisyrer är fult...

Anonym sa...

Du din fega persondu e så låg och den enda som sa något negativt GÅ OCH LÄGG DIG NÅGONSTANS OCH SKRIV INTE SKIT OM TJEJEN PS. Mycket fina färger gillar grymt den gråa :-D

Anonym sa...

Fan vilken snygg tjej du är alltså, du är lite lik alice i twilight, och det är ingen diss. tycker det är jävligt coolt att våga kapa håret och dessutom jävligt snygg i det!
Have a nice day/michaela s

Anonym sa...

Du är en sån som passar i mörka färger bäst eller färg med mycket pigment. Det där vinröda asså, my good gorgeous!