BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 5 september 2009

Superrosa med Plastic Pink men mest East ändå

Samtidigt som jag hade cerise naglar med zebramönster, och spretigt hår, och snitsig klänning och stora örhängen så tänkte jag matcha det hela med följande partysminkning. Tanken var att testa Archetype Cosmetics, jag har ju ett 25-tal pigment i påsar från dem. Scenen utspelar sig i slutet på juni, därför var jag solbränd.
Den rosa jag använt mitt på ögonlocket är Plastic Pink från Archetype. Den är helt rosa, lagom rosa, i påsen. Fint skimmer, fin färg. Men blähä på huden. Torrt pigment som inte fäster på någonting, och som inte byggs upp i intensitet utan bara dammar mer ju mer man duttar.
I globlinjen och under ögat använde jag cerise från Manly-paletten, och med hjälp av microshadow East från Make Up Store blev det hela riktigt klart och lysande rödrosa.
Highlighter och i inre ögonvrån är Golden White från Viva La Diva.
Kajal på inre halvan är Disco Pink läppenna från Amuse, och på yttre halvan är Plum läppenna från H&M. Eyelinern är Blackout, Indelible Gel Eyeliner.
Det är roligt med sminkningar som är så klara och lysande i färgerna, som är uppseendeväckande utan att vara mörka och skarpa. De flesta passar i rosa, det gäller bara att gå efter sunda förnuftet när man väljer vilken rosa man ska ha.
Min förra frisyr såg bäst ut den här dagen, när jag hade plattat och använt både vax och spray. Annars var den lite trist inte edgy assymetrisk, utan mer kulturtantsassymetrisk.
Ett av sommarens favoritläppglans! Cool Lip Jam, tub från GOSH med mynta/godisdoftande läppglans. Mitt är transparent lila med blått skimmer, nr 105 tror jag.

Slutsatsen av den här dagen? Rosa och spretigt hår blir omedelbart åttis, speciellt med en spräcklig tight bomullsklänning. Nej, skämt åsido. Archetype Cosmetics Plastic Pink var inte ett bra pigment. Hittills har de flesta jag testat varit mindre bra.

8 kommentarer:

Emma P sa...

Usch, skuggor som bara tappar ju mer man bygger suger verkligen! tur att det löste sig med lite hjälp av East! Heleten blev bra till sist ju:)

Marie sa...

Emma: Mmm, tyvärr är det min uppfattning av Archetype som helhet... Men tack så mycket, jag gillade det också! :)

eleni sa...

Köpte en tub GOSH-läppglans i Norge och jag älskar det! Borde köpt fler nyanser inser jag nu efterhand, inte lätt att vara efterklok.

Och du är het som alltid! <3

Marie sa...

Eleni: Ja, de är fina är de! Lite läbbig doft, kunde ha räckt med mint. Vilken färg skaffade du?

Linda sa...

Härligt&färgsprakande!!

Marie sa...

Linda: Powerpink! :D

Sminkan sa...

Oh! Så läcker!!!

Marie sa...

Sminkan: Tack så mycket!