BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 5 oktober 2009

Testat hair-minimising deodorant

Lilla jag fick i somras ett paket från Dove med lite grejer att prova. Nylanserade Hair Minimising deodorant från Dove i doften Wild Rose kom till mig i både roll on- och sprayflaska, tillsammans med duschgelén i doften Burst.Bild lånad härifrån


Jag var mest nyfiken på spraydeodoranten, för jag gillar egentligen inte den blöta känslan av roll on. Jag testade den två gånger, och det var nog. Doften var så stark att den gjorde mig helt vimmelkantig! Jakob klagade också på den starka doften, bara av att gå in i badrummet där jag hade sprayat tidigare. Detta trots att jag sprayade ytterst sparsamt. Hey Dove, easy on the smell! Doften är lite speciell, men håller sig helt klart i budgetsegmentet av kroppsproduktdoft, så det är ingen outside the box-upplevelse för doftreceptorerna inte.
Så stark doft att jag inte kunde använda den. Ett av fem! Men, doft är ju i allra högsta grad subjektivt så jag puttar upp betyget ett snäpp.
Dove Hair Minimising Spray Deodorant Wild Rose
Betyg: 2/5Roll on-deon har jag använt regelbundet. Den har samma doft, men inte alls lika kraftig. Eftersom roll on-appliceringen inte resulterar i ett deodorantmoln slipper man att bli deodoriserad by proxy... Alltid nåt. Produkten ska verka endast på huden, alltså inte påverka hårsäckarna eller nåt. Så jag är nyfiken på att få reda på vad de kallar "pro-epil complex" är för något och hur det mer vetenskapligt funkar. Ju mer jag tänker på det, desto sämre tycker jag att detta funkar med min beautygunk-filosofi: att veta vad det är jag applicerar på huden (eller använda märken jag litar på).
Eftersom jag fortfarande använder den betyder ju det att jag gillar den tillräckligt för att inte byta tillbaks till min förra. Mest handlade det nog om nyfikenhet, man måste ju testa den där hårminimerande effekten... Låt mig börja med att säga att jag misstänker placebo. Men jag tycker nog att det nya håret under armarna är lite mindre sticksigt. Men vad produkten lovar är "hair free for longer", och ett sådant resultat - kraftigt nog att märkas - har jag inte upplevt. Doften gillar jag. Eller snarare gillade - jag blir doftblind för produkter jag använder varje dag under en längre tid. Som deodorant antiperspirant betraktat är den också bra, inte sämre än någon annan Dove/Nivea/Rexona jag använt!

Baserat på att jag ska vara hair free for longer, så får produkten en tvåa. Håller inte vad den lovar, men inte är inte kass eftersom den funkar som deodorant.
Dove Hair Minimising Roll-on Deodorant Wild Rose
Betyg: 2/5

(Hade detta varit en vanlig antiperspirant deodorant skulle jag ge den en trea eller fyra.)


Duschgelén då? Den har jag inte provat, för jag använder min älskade duschgelé från Yves Rocher som luktar snabbkaffe. Jag har lovat bort denna Burst-duschgelén till Jakob, men han har inte använt slut på sin egen (aprikosdoftande Cien från Lidl) än!

6 kommentarer:

schmut sa...

Dessa produkterna har skrämt mig och definitivt hållt mig borta från hyllan just för att det är svårt att förstå vad de egentligen gör.
Däremot blev jag lite intresserad av den kaffedoftande duschgelén du nämnde - vilken är det?

Ninni sa...

Jag vann spraydeodoranten. Tycker inte doften är så farlig, men nån särskild nytta gör den inte. Varken mot hårväxten eller svetten...

Marie sa...

schmut: Bra val, tycker jag faktiskt! Ahaa, såklart du ska få veta det! Den är från Yves Rochers, postorderföretaget som också har ett par butiker i bl.a. Sthlm och Malmö. Jardins du Monde med kaffebönor. Den luktar inte som nybryggt kaffe alls, utan som snabbkaffepulver eller som hela kaffebönor, I love it! :)

Ninni: Men dåså, då ska jag inte ge mig på den igen. Men den har ju andrahandsvärde tack vare sprayflaskan, jag får ge bort den till nån! :)

Emma P sa...

Alltså jag tycker att detta verkar vara så otroligt störtlöjliga produkter så jag undrar verkligen vad dove tänkte. Visst, tanken är väldigt god egentligen, funkade det så skulle jag absolut köpa, tänk att bli helt slät bara av en deo liksom. Men allvarligt, det låter ju bara för bra, och att Dove som är värsta budgetmärket skulle ha kommit på denna fenomenala produkt, I don't think so... Tur att den funkar bra som vanlig deo men synd satt det marknadsförs så fånigt.

Marie sa...

Emma P: Verkligen bara någon sorts marknadsföringsgrej. De kanske ökade sin försäljning just när serien släpptes..

Steve sa...

hej marie!
Fait är en lokal affär som finns i borås.