BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 5 september 2009

Favoritskuggan ur Manly-paletten

Stoppa pressarna, här kommer en andra uppdatering!
Både Sminkan och Marina har hedrat mig med makeuper med samma skugga som ni ser nedan! Eller, Sminkan använde andra gröna från paletten, men det ser faktiskt ut som samma. De är otroligt vackra båda två, se till att titta på dem också!

Bara att läsa vidare...

Eftersom Manly-paletten återfinns i var och varannan sminkning jag gör nuförtiden vill jag visa en favorit. Vanligtvis brukar det gå till ungefär så att jag har en idé, börjar smeta, pensla, dutta och stryka. Sen, en bit fram i processen, kommer jag på något "jag borde ju ha en sån här färg här" för att blenda, accentuera, fördjupa, skimra eller vad det månde vara. Ofta riktar jag blicken till paletten för att hitta just det där. Det är jävligt bra med en sån buffert. Finns många fler skäl till att ha en Manly-palett. Till exempel att den är apabillig!
Men, här har alltså en av färgerna huvudrollen. Detta är den som ser gulgrönsnorig ut, en av de skimriga men inte "gryniga" skuggorna.
Inspirationen kom delvis från den här youtube-makeupartisten, Makeup by Risa. Hon gjorde något liknande i en video, och jag plockade bara lite idé från den.
Bilderna är tagna i fullt solljus och jag var lite disträ och glömde att ändra färginställningarna, så det är typ inställningar för molnigt väder och med "kraftig färg"-inställningen påslagen. Med lite mixtrande i fotoprogrammet så är i alla fall ögonskuggorna true to life! För den gulgröna ser ut sådär! Förvisso applicerad våt på ett tunt tunt lager GOSH:s penna Lemon Soda, men det är ju så man gör. Snyggt va? Jag har använt matta lila skuggor i globlinjen, en ljusrosa ligger mellan det lila och highlightern. Highlightern vet jag inte vad det är... Skulle jag allt bra gärna vilja veta!
Lumene Eyemakeup Base först, sen lite pennan Lemon Soda från GOSH tunt målad mitt på locket. Den gröna är applicerad med fuktig pensel på hela locket, rätt skarpt avslutad i globlinjen, och så målad kring inre ögonvrån. Lila är applicerad i globlinjen med extra tonvikt på yttre delen av ögonlocket. Lite svagt rosa blendar den lila med highlightern.
Under ögat, vilket man inte ser på bilderna tyvärr, är det GOSH-pennan Golden Globe med lite bronsguldig skugga på. Komplementerade de andra färgerna bra!


Sådär, alla med Manly-paletten gör en sminkning med den här skuggan imorgon, fotar och lägger upp, och ger mig länken!
(Skuggan ligger i den övre halvan av paletten, fjärde från vänster, andra uppifrån.)

Uppdatering
Här är lite visuell hjälp för att hitta sagda skugga. Jag kom på att eftersom halvorna inte sitter fast i asken kan ni ju ha dem placerade på olika sätt. Utgår man från de melerade skuggorna hittar ni rätt!

13 kommentarer:

marinamake sa...

Oh my, vilken fullständigt überläcker kombo! Varför har inte jag kommit på den...?? Ska absolut testa nåt liknande i morgon!

Sminkan sa...

Otroligt läckert! Kan absolut tänka mig att använda den skuggan! Härlig utmaning om jag kommer ihåg vilken den är när jag väl står där i badrummet med penseln i handen!

Sminkan sa...

Blev säkert fel skugga, men här är ett manlyförsök från mig...
http://sminkan.blogg.se/2009/september/grona-ogon-med-manly.html

Marie sa...

Marina: Woho, kul att du gillade det! :) Testa testa testa! (om du inte redan gjort det..? :D )

Sminkan: Aah, tack! Du antog utmaningen! :D Sjukt snyggt du gjorde!
Jag tänker uppdatera mitt inlägg med en bild på paletten för att märka ut den, för jag tror inte det blev rätt :D

Sminkan sa...

Låter som en plan! Då får jag en chans till då!

Marie sa...

Jaa, sminka på, Sminkan! Nu är det uppdaterat!

Emma P sa...

Hjälp vad snyggt detta blev! Både skuggorna och appliceringen, men mest appliceringen, den var grym...

marinamake sa...

Tjoho, här kommer min tolkning! Den ser inte så gulgrön ut på bilderna, bättre i verkligheten...

http://marinamake.blogspot.com/2009/09/utmaning-fran-fizz-ivy.html

Linda sa...

Åh vad vackert!

Marie sa...

Linda: Tackar tackar!

Sminkan sa...

Okej, jag ska göra ett nytt försök vid tillfälle. Har inte sminkat mig alls på eeeeeevigheter, men kommer väl igång igen vad det lider. Kastar in en länk igen när jag är klar. :D

Marie sa...

Sminkan: Vore jättekul! Jag är ju fortfarande nyfiken på vad du gör av det hela.
Tycker det låter skönt med en sminkfri period. Jag är inne i en ond cirkel (mycket smink - mycket finnar, mer smink - mer finnar) och hade inte kunnat gör det utan att känna mig ful. Har riktiga finnutbrott nu! Ska boka en ansiktsbehandling med dermalogica-produkter och se om inte en investering på den fronten kan ordna upp det hela...
Du är välkommen åter med en länk, no rush!

Sminkan sa...

Du trodde jag glömt, va? Men nej! Här är mitt nya försök!
http://sminkan.blogg.se/2009/october/en-ny-gron-till-marie.html