BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 17 januari 2009

Sminkans blomvecka: röd lördag

Godkväll! Sminkans temavecka med inspiration från henne trädgård har kommit ända fram till helgens röda lördag! Inspirationen är röda vinbär. Sjukt mumsigt!


Här är Sminkans första röda för dagen, och bilden är lånad därifrån.


Det är alltså rött som gäller och jag har gått osminkad större delen av dagen men ville klämma in något riktigt rött på kvällskvisten och kanske göra något lite roligare än en vanlig skönhetssminkning. Så jag tog det där med bär på allvar och målade ett på ögat!Jag har använt:
Primer: Lumene Eyemakeup Base
Krämbas: MAC Paint Pot Constructivist
Ögonskugga: Olika röda och lite orange från min Coastal Scents-palett med 88 matta skuggor
Kajal på vattenlinjen: IsaDora Inliner Kajal Blonde
Rött hobbyglitter från Panduro (fäst med H&M brow fix)
Eyeliner: H&M Dipliner, svart
Mascara: L'Oreal Volumissime 4xJag började med en lite ljusare orangeröd på inre delen av ögonlocket och en mörkare klarröd på yttre. På allt la jag den som visade sig bäst, en tomatröd med intensivt pigment. Den la jag så cirkulärt jag kunde kring hela ögat, för att få till en jämn, rund och avgränsad röd skugga och för att på så sätt ge formen av ett runt bär.Vinbärets stjälk/eyelinern la jag mycket tunt på yttersta delen av fransraden och lät den gå ut i en halvcirkelformad vinge med en snäppet bredare spets.
Glitterfläcken skulle representera glänset hos de rödblanka vinbären, enligt bilden ovan. Vet inte riktigt om det blev som jag ville. Kanske skulle lagt en dutt med rött läppglans istället?På vattenlinjen la jag lite ljus kajal för att motverka lite av sjukheten som kan dyka upp när man lägger röd skugga.


Foto taget i mycket kallt ljus


Andra ögat under lysrör

Min makeup var alltså bara en enkel ögonmakeup med massor av röd skugga, en pytteskvätt eyeliner och en dutt med glitter. Jag fixade inte ansiktet så jag tog inga ansiktsbilder idag. Bilderna är tagna under lampljus, är beskurna och förminskade men annars helt oredigerade.

Trevlig helg, kör hårt!

7 kommentarer:

Sminkan sa...

Snacka om att ta ett tema all the way! Eyelinern är riktigt snygg. Den kan nog överföras till en "vanlig" skönhetssminkning. JAg älskar din kreativitet!

Anonym sa...

Hei Hei!
Kom innpå bloggen din gjennom neglelakkmani. Forstod det slik at du bor i Sverige og da har tilgang på loreal star magnetic. Lurte på om du hadde mulighet for å kjøpe noen for meg og sende siden jeg ikke får kjøpt disse i Norge. Kan selvfølgelig først overføre pengene til deg:)
Mvh Kine.
Nb: prøvde finne mailadressen din på siden, men fant den ikke?

Marie sa...

Sminkan: Vad bra att du tycker det! ;) Tack så mycket!

Kine: Ja det ska inte vara några problem. Säg vilken/vilka du vill ha, så kan jag leta upp dem och skicka tll dig. Priset är 105-115 SEK per styck, men jag har sett dem till nedsatt pris på vissa ställen. Och så behöver jag namn och adress såklart. Maila mig på fizz.ivy@gmail.com !
Jag har sett är att färgerna varierar mellan olika affärer, det verkar som att de blivit olika i tillverkningen. Min Silver har jag t ex sett i en mer blå nyans i en affär och den som heter Grey har varit olika mörk. Så du vet!

marinamake sa...

Ohh det vart verkligen ett vinbär! Va duktig du är! Fantasifullt ju! Kramen

Marie sa...

Marina: Haha, ja det var tanken :) Men eftersom det var en sminkning bara ämnad för kameran kunde jag lätt ha gjort den lite mer rund. Jag fegade lite, skall inte hända igen! :D
Kram på dig också!

Anonym sa...

ahhh vilken superfin röd nyans..love it!

Marie sa...

inthemake: Det är många olika men jag förstår vad du menar :) Tomat!