BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 6 mars 2009

PRET-ty Bloggtema: Vad utmärker en bra beautyblogg?

Här är veckans tema enligt bloggnätverket PRET-ty, som den här gången handlar om hur vi anser att en bra beautyblogg ska vara. Kanske kan svaren ses som en inblick i min smak, eller kanske som informella instruktioner på hur man kan skriva sin blogg..? ;) Går man laget runt får man många tips i alla fall! Sminkan skrev sitt inlägg för ett par dagar sen och har ni läst det behöver ni inte läsa mitt! Jag håller med om i princip allt. Med vissa tillägg, och en hel del borttaget, har jag sammanställt en enkel lista.

Jag gillar:
1. Inlägg med ett syfte (ett som i "inte inget" samt "inte flera").
2. Mycket bilder, av åtminstone hyfsad kvalitet. Det behöver inte vara studiokvalitet, men det är sweet om man kan se skillnad på färger...
3. Skribenter som svarar på kommentarer och tar en diskussion när den dyker upp!
4. Regelbunden uppdatering. Idealet är nästan varje dag, men det är väl ok om ni blir sjuka eller tar paus och åker på semester... ;)
5. Medvetenhet. Och/eller kritik. Både i form av upplysande inlägg om farliga/onödiga/bortglömda grejer, och som en röd tråd i skribentens texter. Frågor rörande ideal ligger mig nära hjärtat, men även konsumtionsvanor/marknadsföring och ingredienser ur ekologisk och moralisk synvinkel.
6. Bloggar som gör lite av varje: visar smink, recenserar ärligt, visar naglar, berättar om knep och ger tips, tar upp en och annan nyhet

Gillar inte:
1. Inlägg utan syfte (inlägg som verkar sprungna ur tristess eller en odefinierad önskan av att "skriva av sig").
2. Inlägg med flera syften (en sminkning och sen en recension av duschgelén som tog slut i morse samt "kolla vad jag beställde på nätet").
3. OT-inlägg, särskilt om vad man har gjort med sin pojkvän... Jag tappar sugen om det osar tonårsdagbok. Men! Löpande personliga kopplingar i bloggen är välkomna! Om de i alla fall är lite roliga..?
4. Promobilder. I praktiken är de ofta mindre verkligetstrogna än kassa mobilbilder! Retuschering, skarpa färger, falska ljussättningar...
5. Nya Kollektioner-övervikt. Hmm, det här går nog mycket in i punkt fyra. Plus att jag inte vill ha för mycket trender nedtryckta i halsen. Jag känner hets!
6. Kommentarssvar i andra bloggar än där kommentaren skrevs. Jag är van vid att diskussionen sker i anknytning till inlägget.

Följer man dessa punkter har man en blogg jag gillar. De allra flesta bloggar jag följer är jättebra som de är även fast de inte stämmer överens med mina preferenser, det bär eller brister inte med dessa punkter. En del av det jag tog upp är viktigt, andra grejer spelar inte så stor roll i praktiken.

Förresten, jag vet att min egen blogg långt ifrån får MVG utifrån mina egna kriterier! ;D

2 kommentarer:

LipGloss Bitch sa...

Kan vi möjligen förbjuda svarskommentarer på andra ställen än i just inlägget där den första kommentaren skrevs? Är detta en åldersfråga? Jag blir totalförvirrad :)

OT: såg just att jag får skriva skihtrum för att verifiera denna kommentar :D Behövs inte mkt mer än så för att jag ska bli på gott humör.

Marie sa...

Lipgloss Bitch: Hm! Det kanske man kan? Jag låter dem vara, kommentarer i "fel" blogg... :P Jag är inte ens gammal. Men gammal på internet kanske, har varit uppkopplad i ca 15 år!
Hahaha! Det är en ny nöjesform faktiskt, verifieringsord. Så kul hade man inte innan bloggarna dök upp! ;)