BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 30 oktober 2008

Dagens ansikte

Idag sminkade jag mig inspirerat av en tutorial på YouTube, från en av mina favoritkanaler, Ask Me Makeup. Amy B, som hon heter, har gjort en tutorial med fräsch ögonskugga i ljusgult och lite diskret globmarkering. Till det rosiga kinder och egentligen tänkte jag dra i med något mörklila läppstift, men det kanske tillkommer ikväll.


GOSH Velvet Touch Foundation Primer

Lumene Eye Makeup Base
Max Factor Lasting Performance, 105 Soft Beige
MAC Select Cover-Up, NW20
Make Up Store Blush, Complex
Fyrinnae Highlighter, In the Spotlight

Fyrinnae Mineral Finish, Oil Control

Kring ögat, upp till brynet: Lumene Eye Makeup Base
På ögonlocket: Maybelline Color Definer, 20 Satin Dragee
På ögonlocket: Pure Luxe, Lemon
Strax ovanför globlinjen: FOB (antikt H&M) mellanbrun skugga
Highlighter, och ner mot ögonvrån: Fyrinnae, Shinkirou
Innanför övre fransarna: IsaDora Colormatic Eyepen, 20 Black
Eyeliner: Fyrinnae, Kung Pao
Innanför nedre fransarna: Yves Rocher Eye Kôhl, Vert Irisée
Längs nedre fransraden: GOSH Velvet Touch Eyeliner, Golden Globe
Ögonbryn: IsaDora ögonbrynspenna, Cashmere
Mascara: Lancôme Hypnôse, Brun

Läpparna har jag inte målat, och håret är helt naturellt.

Kanske en liten tävling?

BeautyRoxx, en blogg jag upptäckte för inte så längesen, har en tävling som jag tänkte medverka i! Här hittar man den. En Twinkle Eyeshadow i Africa från Makeup Store är priset, se så snyggt:

tisdag 28 oktober 2008

PRET-ty bloggtema

Jag brukar kika in på www.pret-ty.se för att kolla läget och diskutera smink på svenska. Deras nätverk av bloggare brukar recensera en produkt per vecka på gemensamt tema. Den här veckan är det lippie-tema, valfria läpprodukter. Att jag också recenserar en lippie kan väl inte skada?Mitt bidrag är L'Oreal Glam Shine. Ingen kan väl ha missat dessa läppglans som har marknadsförts till tusen? Jag minns inte hur länge sen det var de första såg butikens ljus för första gången, men det måste nog vara minst tre år sen. Sen dess har det kommit nya kollektioner, nya applikatorer och så vidare. Det första Glam Shine-läppglanset jag skaffade var ett korallrött med massor av silverglitter. Det var en tantig färg på mig och när glanset var borta hade jag matta läppar med tragiska glitterpartiklar kvar. Det andra var nr 06, Sand Crystal, en beige färg som också innehåller massor av glitter (den här gången mindre partiklar som försvinner samtidigt som glanset). Mitt tredje är nr 201, Juice Divine som är en ljust bärig och dov färg utan glitter eller skimmer.
Glam Shine finns överallt där L'Oreal finns, och brukar kosta mellan 100 och 120 kr. Inte sällan är det extrapris på dem hos H&M och då kostar de ca 70 kr. Det finns många färger bland de glittriga och ljusa, men inget brett spektrum av färger. Mycket sparsmakat bland de mörka och de utan glitter är få.
Hållbarheten ett par timmar, kanske mer om man försiktig av sig. Det blir inga rester (bortsett från eventuella glitterpartiklar) när det försvinner, så man slipper läppenneeffekten. Glam Shine är mjukt att applicera och applikatorn som följer med nuförtiden är droppformad vilket underlättar appliceringen, vissa nyanser tycker jag dock inte blir jämna på läpparna. De glittriga glossen jag provat har haft hög pigmenteringen och varit lite sträva att applicera, så de har inte passat för att bara ha ett tunt skirt lager. På läpparna känns Glam Shine inte klistrigt alls vilket dels säger något om hållbarheten (min erfarenhet säger att klister betyder hållbarhet) och dels en del om glanset, för Glam Shine är inget högblankt läppglans.
Glam Shine är högpigmenterat, appliceras mjukt, men inte klibbigt.
Glam Shine är å andra sidan inte jätteglansigt och håller inte ända fram till lunch.

Valuta för pengarna 3/5
Hållbarhet 3/5
Utseende 4/5
Känsla 4/5

Slutbetyget: 3/5
Härligt att applicera, men kunde varit hållbarare för priset.

Skulle det smaka med en Dagens?

Här har vi en sminkning i lite bättre ljus, äntligen. Med tanke på mina bilders generella låga kvalitet kan man fråga sig varför jag ens postar dem. Men det är bättre än inget, och även om färgåtergivningen suger ger det i alla fall ett hum om applicering och så. För egen del är det också för minnet.
Så långt som möjligt har jag använt mina nyinköp, jag gick kanske lite långt men jag fick i alla fall mycket testat! På en bas av Maybellines nya krämögonpenna har jag guld/persikoskimrande ögonskugga på ögonlocket och en kallt brun skugga över globlinjen. Skimrande highlighter under ögonbrynet och draget lite ner mot inre ögonvrån. Tätade till övre fransraden med mörkgrön penna och en kraftig linje med ljus skimmergrön penna längs undre fransraden, som dock tonades ner lite med den första persikofärgade skuggan.
Maybellines Color Definer är en mycket effektiv bas. Lagt kort ligger - där man placerat skuggan där sitter den! Den mörka globskuggan la jag på Color Definer, medan highlightern Shinkirou ligger ensam - detta medförde att jag inte alls kunda blenda dem. Som tur var hade jag applicerat Color Definer ganska snyggt och med lite Shinkirou på den mörka blev det ändå bra.
Fyrinnaes Mineral Highligter In the Spotlight använde jag under ögonbrynet igår, och testade den all-over i ansiktet idag. Den är så otroligt skimrande! Den ger ett väldigt fint skimmer - mer ett glow, som jag älskar - men man får passa sig för mängden den är dunderdryg! Jag är jätteglad över den, kommer helt klart använda den massor men väldigt sparsamt.


Jag har använt:
ANSIKTE
GOSH Velvet Touch Foundation Primer
Lumene Eye Makeup Base
Max Factor Lasting Performance, 105 (Soft Beige?)
MAC Select Cover-Up, NW20
Pure Luxe Rouge, Giddy
Fyrinnae Highlighter, In the Spotlight
Fyrinnae Mineral Finish, Oil Control
ÖGON
Maybelline Color Definer, 20 Satin Dragée på ögonlocket och över vecket
Pure Luxe, Peach Champagne på ögonlocket
Fyrinnae, Kung Pao strax ovanför vecket
Fyrinnae, Shinkirou som highlighter
Yves Rocher Eye Kôhl, Vert Irisé mellan övre fransarna
GOSH Velvet Touch Eye Pencil, Lemon Soda längs undre fransraden fram till ögonvrån
Lancôme mascara Hypnôse, Brun på övre fransarna
IsaDora ögonbrynspenna, Cashmere
H&M Brow Fix
LÄPPAR (som ni inte ser...)
Viva la Diva lipliner, Nude
L'Oreal Glam Shine Juice, Juice Divine (favoritläppglans!)

måndag 27 oktober 2008

Äntligen Fyrinnae!

Såhär såg paketet ut där det låg på golvet i hallen:

Sen var det förpackat såhär:


Tada!


Detta låg i:
Mineral Finish Oil Control, Rice Powder Primer, Mineral Highlighter i In the Spotlight, Loose Eyeshadow i: Shinkirou, Equality, Fool's Gold, Dragonskin och Kung Pao, samt Lip Lustre i Shibuya. Även ett gratisprov på Fluff, vad nu det är...
In the Spotlight råkade jag prova som highlighter under ögonbrynet, men den är ju uppenbarligen för att highlighta ansiktet... Och det blir den säkert bra till! Skimrar lite i ljust guld.
Shinkirou valde jag för att bl a Rocketqueen och Sminkan använt den med goda resultat och bara haft rosor att förtälja om dess applicering. Den ser nästan krämig ut, så skimrande är den. Perfekt highlighter, jag är också jättenöjd!
Equality har jag bara provat på handen, och den ger inte mycket färg men desto mer glitter. Kanske bra för att ge skimmer till matta skuggor i samma gråaktiga färgskala?
Fool's Gold är jättehärlig! Mycket guldig och mycket glittrig, bra djup i färgen utan att bli mörk och bronsig. Glittret fäste väl på Nivea Beautés Cream Metal som skuggbas.
Dragonskin är gräsgrön, lite mörkare än den ser ut på Fyrinnaes hemsida. Men väldigt snygg, mycket skimrande. Täckte bra med intensivt pigment på en bas av Maybellines krämstift Color Definer.
Kung Pao var riktigt pigmenterad, mörkt brun med mycket rödbronsigt skimmer. Beter sig varken som en kall eller varm brun färg, enligt mig.
Lip Lustre i Shibuya var en spännande upplevelse. Konsistensen passar sig inte riktigt för en svampapplikator som följer med i alla läppglanstuber, det är inte krämigt - snarare tunt och oljigt. Men det gav massor av pigment och just den här färgen var riktigt cool, väldigt mörk kall svartvinbärslila. Vill inte säga varken bu eller bä ännu.
Primern och pudret ska jag testa imorgon (med mineralfoundation eller flytande?) och då även highlightern.

Här är ett par testsminkningar!

Guldskimmer:

Ingen primer.
Skuggbas: Nivea Beauté Cream Metal Eye Shadow i 06 Soft Gold
Ögonlock: Fyrinnae Fool's Gold
Globlinje: Pure Luxe Chocolate Cherries
Highlighter (och blendat ner mot inre ögonvrån): Fyrinnae Shinkirou
Eyeliner: GOSH Golden Globe
Eyelinerskugga, övre fransraden: Fyrinnae Kung Pao
Eyelinerskugga, yttre undre fransraden: Pure Luxe Chocolate Cherries
Ögonbryn: IsaDora ögonbrynspenna i Cashmere
Mascara: Lancôme Hypnôse i Brun

Grön glittersotning:


Primer: Lumene Eye Makeup Base
Skuggbas: Maybelline Color Definer i 20 Satin Dragée
Ögonlock upp till globlinje, ögonvrå, undre fransrad: Fyrinnae Dragonskin
Runtom Dragonskin: Pure Luxe Sprout
Highlighter: Fyrinnae Mineral Highlighter In the Spotlight
Övre och undre vattenlinje: IsaDora Colormatic Eye Pen i 20 Black
Eyeliner längs övre och nedre fransraden: Viva la Diva Glitter Eyeliner i Peridot
Ögonbryn: H&M:s duo brynskugga
Mascara: Lancôme Hypnôse i Brun

Haul deluxe!

Jag har handlat!

I lördags köpte jag Max Factors foundation Lasting Performance i färgen 105 Soft Beige, den ljustaste med varm underton. Är inte helt hundra på färgen. Jag tycker den är lite mörk när jag applicerar, men det kanske mer handlar om koncentrationen innan den är utblandad. När jag sett mig i spegeln under dagen har det varit fint! Vid samma tillfälle köpte jag en mascara till min kompis, och då berättigades jag en glammig necessär med prover (en full-size ögonskugga och en fickspegel också förvisso). Det lilla purpurfärgade läppstiftet såg fint ut och spegeln var snygg och svart som synden.
Jag köpte även L'Oreals Glam Shine Juice på rea, färg nr 201 Juice Divine. Otroligt bra neutralt läppglans, det ger en dov bärig färg som är väldigt lättburen för mig.

Max Factor Lasting Performance i 105 Soft Beige och L'Oreal Glam Shine Juice i 201 Juice Divine.


Idag var jag i Malmö och slank in på Yves Rocher. Där började min spree och jag köpte med mig två kôhlpennor.
Yves Rochers Luminelle-serie, Crayon Kôhl i Vert Irisé och Prune Nacrée.


Jag gillar Matas, den danska kedjan som på minner om Kicks, för de har märket GOSH. Eftersom jag inte varit nöjd med min foundationprimer från Lumene har jag nu uppgraderat till den danska istället. Ett par av deras fantastiska ögonpennor kunde jag inte undvika heller.

GOSH Velvet Touch Eye Liner i 009 Golden Globe och Lemon Soda, och Velvet Touch Foundation Primer.


Närbild på produkterna. Golden Globe är så skimrande guldig att den ser ut som våt färg, och den Lemon Soda är otroligt glansigt limegrön.


På Lindex hittade jag många små godbitar. Hela Niveas sortiment har Lindex just 20% rabatt på - tips! Från Nivea Beauté: en ljust guldskimrande krämskugga i färgtub (precis som MAC:s Paint), snabbtorkande nagellack i en bärig krämfärg med diskret cerise skimmer, minilack i solgult med lite skimmer och sheer-läppstift i lila. Viva la Diva har ju fått mycket bra kritik i förhållande till sina priser och idag slog jag till på en beige läppenna och en eyeliner med ljusgrönt regnbågsglitter.


Viva la Diva Glittereyeliner i Peridot, Nivea Beauté Colour Passion Brilliance i nr 11 Sheer Grape, Nivea Beauté Turbo Colour Nail Polish i 76 Violet, Nivea Beauté Colour Mini i 59 Yellow Sparkle.


Viva la Diva Glittereyeliner i Peridot.


Nivea Beauté Colour Passion Brilliance i 11 Sheer Grape.


Nivea Beauté Turbo Colour i nr 76 Violet.

Nivea Beauté Colour Mini i nr 59 Yellow Sparkle.

Ej med på bild är Viva la Diva lipliner i Nude och Nivea Beauté Cream Metal Eye Shadow i nr 06 Soft Gold.

fredag 24 oktober 2008

Virgin MAC

Min förmiddag spenderades på mitt nya extrajobb i centrala Malmö, och sen mötte jag min man för att luncha och shoppa! Mest köpte vi till våra kostymer vi ska ha på lördag (Halloween-fest!), men också en hel del makeup. Det sista jag köpte på hela dagen var definitivt höjdpunkten. Min första produkt från MAC. Jag känner stor vördnad inför MAC och har laddat upp nästan en liten rädsla för att gå in i affären i Malmö, jag kan inte förstå vad jag ska göra därinne - jag vill titta på allt! Jag har varit in där några gånger, men de senaste gångerna jag gått förbi skyltfönstret utan att gå in.
Idag var jag bestämd, för jag behövde verkligen en ny concealer och efter en hel del recensionssurfande kom jag fram till Select Cover-Up. Det jag behövde hjälp med var färgen. Så jag gick in. Bad om en concealer och berättade vad jag ville ha den till och fick just Select Cover-Up föreslaget för mig! Hon testade NW20 på mig och den passade jättebra. Det var lite överraskande för jag hade trott att jag skulle ha en varm färg, men makeupartisten berättade att den kalla nyansen täcker rött bättre men att jag nog skulle välja en varm färg till foundation. Den passade bra så jag var nöjd!
MAC Select Cover-Up i NW20. Mitt första MAC-köp.

Utöver den köpte jag Maybellines stiftskugga, Color Definer i färg nr 20. Den varmt beige, inte särskilt täckande men skimrande. Den ska hjälpa mig att fästa skuggor och ge intensitet är det tänkt! 89 kr på H&M.
Missvisande bild, den finns nog inte ens i blått och jag köpte en beige.

Vidare, så slog jag till på tre stycken H&M-nagellack. Deras Silver, det mörkt blålilaskimrande "Bad Temper" och det i frostigt gammelrosa "Velvet Touch".

tisdag 21 oktober 2008

Invader Zim

Jag har bestämt mig för att försöka göra en Invader Zim-manikyr!
Invader Zim är en tecknad serie som sändes på Nickelodeon, skapad av Jhonen Vasquez. Det roliga med den här serien är att den inte alls är för barn... Ondska, mobbing, undergång, äckel - och en usel men otröttlig utomjordisk erövrare. Zim har även en robot som är helt felaktig och såklart jätterolig. Serien kännetecknas av Zims två utmärkande drag: storhetsvansinne och fullständig förnekelse. Serien förmedlar också en kritik mot ignorans och västerländsk kultur om man tittar under bara ett lager av underhållning. Mycket bra och inspirerande!

Här är han!

I am a perfectly normal human worm-baby.

Manikyren skulle kunna bestå av en bas av den dammiga päronglassfärgen, ett fält av något slag med en cerise färg och detaljer med svarta linjer. Känner jag mig riktigt riktigt duktig kanske jag försöker mig på ett motiv med exempelvis Zims rosa ögon.
Steg ett är såklart att skaffa lack i rätt färger. Jag har tittat igenom hundratals bilder på www.nailgal.com och hittat några kandidater, svårast är såklart den ljusgröna. Om någon har ett tips, dela mer er!

måndag 20 oktober 2008

Layering med I Will Survive

För några dagar sen, efter ett par missöden, bestämde jag mig för att lacka naglarna svarta och göra en layering med mitt lilla orange glitterlack från Yves Rocher. Det här är resultatet, med några dagars slitage.
Två lager Misa I Will Survive och ett lager Fresh Agrume från Yves Rochers Luminelle-serie. I solljus!

söndag 19 oktober 2008

Länkar för naglar

Det rasslade till för några dagar sedan när jag hittade några väldigt fina bloggar på temat nagellack. Tidigare har jag botaniserat bland ett antal, men stjärnskotten hittade jag nyligen. Här är en lista över några som särskilt lyser upp på nagellackshimlen:
The Polish Addict
Här finns många nagellack. Många nagellack, och många bilder. Hon visar många lack i taget -gärna hela kollektioner och jämförelser mellan lack som liknar varandra. Behaglig layout, konsekventa och tydliga testförhållanden, välskrivet, bra fotograferat och med intressanta inlägg kring ämnet.
Scrangie
En till väluppdaterad blogg fylld av bilder på nagellack hon provar, också hela kollektioner och jämförelser. Den här bloggen innehåller lite mer smink än The Polish Addict, och här ser man också en del dekorationer istället för bara hellackade naglar. Bloggen har sina layoutmässiga brister och har fler bilder lånade från webshopar och liknande, än egna.
MakeupMyLack
Svensk blogg med en del smink och kläder också, men mycket nagellack. Hon provar många lack av den typen jag gillar, men inte samma massiva ström av nya lack som de ovanstående. Har liknande tillgång till nagellack som jag, i och med att vi är handikappade på nagelhandlarfronten då vi inte bor i USA. Gör även snygga frankenlack, egna blandningar.
The Nailphile
Blogg med väldigt bra bilder som visar lackens alla sidor, ofta i olika ljus. Det är mer selektivt bland de provade lacken (inte vartenda ett i alla nya kollektioner) men fortfarande mycket väluppdaterat. Kallar sina läsare konsekvent för "Dear Reader", vilket uppskattas. Använder sig ofta av Konad utan hämningar.
The Crystal Files
En väluppdaterad blogg med mycket vältagna bilder. Uppdaterar inte riktigt lika ofta som The Nailphile och visar ofta ett eller ett par lack i taget. Då och då skriver hon tips och råd om nagelvård, och överlag är bloggen ganska opersonlig men gör jobbet som bildbank.
One Inch Nails
Svensk blogg vars stora fördel är små bilder, som är klickbara för att se i ordentlig storlek. Provar och fotar mestadels enskilda lack, tar flera bilder på samma lackning och skriver om nagellacken utan krusiduller.


Bland webshoparna hittar vi lite olika användbara:
Head2Toe
Grossistpriser på nagellack och annat, och föga förvånande en simpel hemsida och inte ett 100%-igt sortiment. Nagellacken kostar mellan 2 och 6 dollar, vilket är riktigt billigt. Frakten är hög vid internationell leverans, men priset per lack blir ändå väldigt lågt i jämförelse med svenska ordinarie priser. Vänder sig främst till professionella. Märken på nagellack är: China Glaze, Color Club, Creative (som dock bara säljs inom USA), Essie, Misa, OPI och Orly.
8ty8
Liknar Head2Toe mycket, priserna är i snitt samma, likaså frakten. Märkena är lite färre: China Glaze, OPI, Creative, Color Club, Orly och Seche.
Nail Pro Store
Nyfunnen! Säljer Adorée-lacken till ett mycket bra pris. Man ska tydligen ta personlig kontakt med dem så kan de skicka.
Nagelshop
Svensk shop som säljer hela Konads sortiment till hyfsade priser.


Nail Gal
Detta är ett galleri med swatches (applicerade produkter, i detta fallet nagellack målade på naglarna) sorterat enligt färg .

lördag 18 oktober 2008

China Glaze LOL, OMG!-collection

Igår råkade jag ut för ett par missöden vid nagellackningen.
Först hade jag bestämt mig för Color Clubs Candy Girl, men den visade sig innehålla en i princip oanvändbar pensel. Lackpenslarna är ju ett knippe strån som är dubbelvikta och sitter fast i penselns pinne, som i sin tur sitter fast i locket. På min pensel var bara den ena halvan av stråna tillräckligt långa så hälften av stråna slutade ca 5 mm högre upp än resten. Resultatet var alltså en alldeles för tunn pensel. Besvikelse!
Okej, vi provar med China Glaze LOL, den mörklila från den holografiska OMG-kollektionen. Vid appliceringen betedde det sig precis som Sexagon från Kaleidoscope-kollektionen, ett annat holografiskt lack. När man målar på det krävs det att man är otroligt lätt på handen för om man drar med penseln på samma ställe två gånger medan det är blött drar man med sig allt lack som fastnade första gången. Det beter sig liksom klibbigt, och det torkar så fort att det märks medan man lackar ett och samma lager! Man får göra väldigt snabba (och i mitt fall därmed rätt slarviga) lager, låta torka och sedan måla igen. Jobbig applicering alltså...
Det var helt täckande efter två lager, men efter Sexagon var jag inte imponerad av den holografiska effekten. Ett visst flerfärgat skimmer dök upp under min taklampa, men inget i närheten av Sexagon.Färgen är kallt lila, lite åt det grå hållet. Jag gillade det, men efter besvikelsen med Candy Girl och jämförelsen med Sexagon var inte LOL min kopp te.
LOL är alltså bråkigt vid appliceringen, men blir snyggt så fort det blivit täckande. Holo-effekten finns där, men är inget som hoppar ut och fångar ögat. Färgen i sig är rätt diskret för att tillhöra den lila familjen.

Det slutade med kolsvarta I Will Survive från Misa i två lager (mycket bra svart lack - nästan helt täckande efter bara ett lager (jag tog dock två lager) och mycket glossigt) som jag gjorde en layering tillsammans med det orangeskimrande mikroglitterlacket från Yves Rocher. Det blir djupt, mörkt och mycket varmt höstsprakande. Hade jag varit mer kreativ hade jag försökt få in någon grön dekoration i det också.

fredag 17 oktober 2008

Present från Whisper-kollektionen

De som har etablerade bloggar får presenter från olika märken och affärer, och det tycker jag de ska - annars skulle de inte kunna skriva så mycket om det jag vill läsa! Jag får istället då och då presenter av min man. Då och då, förresten... Det jag menar är att jag ibland får det att verka som en bra idé att han ska köpa saker till mig ("För då blir jag glad och du gillar när jag är glad. Seså, köp nu!"). Det faktum att jag lyckas över huvud taget borde man forska på (för han är mycket smartare än "ja, du måste bli glad och då får saldot lida"), men man kan nog inte gå så långt som att säga att det händer då och då. Jag får förfina mina skills för att öka presentfrekvensen.
Make Up-Stores senaste kollektion Whisper är ju faktiskt bland det absolut vackraste jag sett. Pang på rödbetan, där satt den, det är precis vad jag vill ha. Kyrkogårdar, kråkor, svarta rosor, lila sammet. Deras display är ungefär precis så jag vill att min sminkhörna ska se ut.
...men i sanningens namn är jag mycket mer förtjust i krimskramset än själva produkterna. Jo, den gråaktiga olivskimrande skuggan Dagger såg fin ut, men jag tror inte den passar min hudton. Anyways, det är alltså en av necessärerna jag haft ögonen på. Från början hade jag tittat på två av dem, men det visade sig att den ena var en del av parfymen Whispers förpackning. Och parfymen, på grund av den superfina väskan, är jättedyr. Alltså "nästan tusen kronor"-dyr... Därtill är parfymen hyfsat vedervärdig. Väskan är opraktisk och liten. Nej, på alla sätt var det bra att den större var lättare att lägga vantarna på.
Så! Här är den fina väskan jag fick min underbara man att lägga sina vantar på!


Tadaa!


Här skymtar de genomskinliga facken.Så här ser den ut på insidan, och bara för skojs skull placerade jag allt Make Up Store-smink jag kunde hitta i den... En liten, men färgglad skara svarta burkar.

Som ni ser är det fyra fack i den, de verkar lika stora och det får plats två rader med tre burkar som går bra att placera längs botten av facket. Man kan säkert placera tre burkar till ovanpå. Jag har inga borstar eller penslar från Make Up Store, så jag vet inte hur de passar däri. För att jämföra med något annat svenskt så går alla mina Kicks Professional-borstar i, den längsta jag har är foundationborsten nr 203 (skitborste).

Nu ska jag ta bort Sexagon från naglarna och försöka välja mellan svarta I Will Survive från Misa i en layeringkombination med orange glitter, Color Clubs rosaskimriga Candy Girl, eller mörkt blålila China Glaze LOL, från holografiska OMG-kollektionen.

måndag 13 oktober 2008

Sexagon med Konad

Min förra manikyr var Branding Iron från China Glazes Rodeo Diva-kollektion med Konad-rosor på (stjälken i silver och kronbladen vita). Eftersom mitt resultat med Branding Iron inte var så rött som jag sett andras bli var det nog inte en så bra idé att dölja den röda lyster som ändå syntes med vita Konad-stämplar... Jag tog inga bilder på det, för jag tyckte inte det var tillräckligt fint. Men som faktum borde jag ha fotat det, för att jämföra helt enkelt.
Anyways...
Idag har jag gjort den snyggaste manikyren på länge!
Här har vi tre lager Sexagon, från China Glazes Kaleidoscope-kollektion. På det har jag använt stjärnor från Konad-plattan m3 på alla fingrar. Fjärilen som pryder tummarna återfinns på plattan m25. Dessutom har jag använt färgskiftande strasstenar från Depend till fjärilarna och lite på de andra naglarna också.
Fingrarna på höger hand.
Tummen på höger hand.

Sexagon är ett jäkligt coolt lack! Det är det första holografiska lacket jag provar och jag gillar det verkligen. I framtiden kommer jag helt klart att skaffa fler lack ur Kaleidoscope-kollektionen, gärna purpurgnistrande How About a Tumble? och guldiga It's My Turn.

Jag ber inte om ursäkt för hur mina naglar ser ut, men för att erkänna en ovana jag har så biter jag väldigt mycket på nagelbanden. Inte nog med det så pillar jag i princip jämt, när jag inte har händerna sysselsatta. (Min man säger åt mig att låta bli att "knuspra" :) ) Naglarna låter jag bli, och i övrigt sköter jag händerna bra. Använder olja ett par gånger per dag, smörjer alltid innan jag somnar, använder handkräm flera gånger per dag. Men jag biter... Det blir ömt, fnasigt och rött. Inte fint alls, usch. De perioder jag har låtit bli har varit när jag haft naglarna lackade regelbundet, och när jag hade nagelförstärkning. Det var spännande faktiskt, att på grund av att naglarna var lite tjockare kändes det helt annorlunda att bita på nagelbanden och jag lät bli.
Slut på bikten!

Även Coastal Scents har kommit

I fredags hämtade jag ut mitt paket från Coastal Scents; tio penslar och en palett med 88 ögonskuggor.
Första intrycket av paketet var att det var trist förpackat. Förvisso fick jag en röd organzapåse med penslarna i, och det var förvisso virat i rosa silkespapper, men i övrigt var det beige silkespapper, lite smällplast i en anonym beige kartong. Strunt i det! Det var ju good stuff... Överlag tyckte jag att några borstar var mycket mindre än jag hade förväntat mig, men å andra sidan hade jag inte direkt tagit fram linjalen och mätt upp hur stora de skulle vara. Chisel Detail Mini Brush var verkligen superliten. Handtaget är kort och riktigt smalt och borsthuvudet ser ut som en miniatyr av en riktig ögonskuggspensel. Ett par till ögonskuggspenslar hade oväntat smalt och kort handtag. Den lilla är alltså mycket användbar för den som söker detaljarbete! Den syntetiska puderborsten (som inte övrigt inte ens finnas kvar i sortimentet) var också mycket mindre än jag hade trott.
Jag har bara använt några av dem en gång, men nu är alla mina penslar nytvättade och redo att användas!
Paletten kom oskadd, vilket jag är glad över. Jag har testat den en gång utan primer, och gjort en ordentlig (men hastig) makeup en gång, och de färger jag testade var definitivt till min belåtenhet!

tisdag 7 oktober 2008

Ankomster!

Paketdagar! Igår kom paketet från Pure Luxe och dessutom aviserades paketet från Head2Toe, som jag såklart åkte och hämtade på en gång. Idag kom även grejerna från Everyday Minerals.

Från Head2Toe fick jag bland annat mörkt röda och svagt skimrande Branding Iron, baslacket Strong Adhesion och topplacket Fast Forward, allt från China Glaze. Jag har använt alla tre produkterna på mig själv, tillsammans med lite Konad-rosor med silverstjälkar och vita kronblad. Men det roligaste var att min man som valde Branding Iron åt mig när jag inte kunde bestämma, sedan själv ville få naglarna målade i samma färg. Han behöver inte betala för sin manikyr, så i mitt hushåll finns tjugo röda nymålade naglar!
Här är China Glaze Branding Iron. Bilden är lånad från en annan bloggare, Scrangie, som gör ett fantastiskt jobb med att visa upp nya lack och ge inspiration och kunskap.
Övriga nagellack var China Glaze "LOL" och "Sexagon" (holografiska lack i lila respektive silver), Misa i "I Will Survive" (svart som synden) och Color Club i "Candy Girl" (ljusrosa med guldigt skimmer).

Idag aviserades mitt paket från Everyday Minerals. Därifrån hade jag beställt en foundation, pudersvampar, deras flat top kabuki brush och ett paket med prover. Färgen Light (tillhör familjen Golden) i formulan Matte var lite ljus under sommaren men har blivit mer rätt sen solen försvann. Med hösten kommer torrare hud och jag tänkte att formulan Intensive skulle passa bättre, men då råkade jag ut för ett känt problem: samma nyans ser olika ut beroende på formula. Light är mörkare och mer orange i Intensive än i Matte... Som tur var passade ett av proverna bättre, Light Medium från Beige-familjen. Och ännu större tur var att de inte skickade den i provstorlek, utan en lika stor burk som Light! Självklart använde jag denna med min nya flat top kabuki, och den gillar jag redan mycket mer än min vanliga kabuki från Viva La Diva (vilken jag måste säga mer om vid ett annat tillfälle). Flat top-borsten är otroligt mjuk, har mycket täta borst och är lättare att dutta in mineralfoundation med före man börjar jobba med cirkelrörelserna.

Pure Luxe dök ju också upp! Jag hade beställt så många prover av allt möjligt, så det kan jag inte gå igenom här. Men jag gjorde två ögonmakeuper, en med bara Pure Luxe-pigment och en där jag använt lånat in en Make Up Store-skugga.

Här har jag använt ljusgröna Sprout på mitten av ögonlocket, chokladbruna Chocolate Cherries i yttre V:t och ungefär halvvägs in längs globlinjen. Peach Champagne ligger i ögonvrån, i den inre delen av globlinjen och längs den undre fransraden. Som highlighter använde jag mycket skimrande men inte så täckande White Diamonds. Mörkbrun Liquid Eyeliner från Inglot och mörkbrun mascara, Hypnôse från Lancôme. Ögonbrynspenna i Cashmere från IsaDora och Eyebrow Fix från H&M.
Egentligen borde jag nog inte lägga upp bilder, eftersom de knappt alls visar hur sminket faktiskt ser ut. Bilderna är tagna med mobilkamera under en lampa. Så vad tycker jag om dessa skuggor? Jag är inte särskilt van vid ögonskugga i löspigmentform, har bara Make Up Stores Eyedust i Sassy och en mörk turkos lös skugga från H&M sen innan, så appliceringen är jag inte så haj på. Jag inser efter alla appliceringsguider jag läst att den bör appliceras fuktad och idag använde jag en produkt jag beställde från Pure Luxe, Moisture Spritz. Jag sprayade lite på handen och jobbade in fukt i en pensel och doppade sedan i skuggan och knackade av överflödet. Det var svårt att veta precis hur fuktig penseln skulle vara, men less is more... När jag tagit för mycket blev det små lerklumpar av skuggan när jag skulle packa den på ögonlocket. Jag gillar pigmenteringen och att ingen skugga har blivit mörkare eller ljusare på huden än i burken. Skimret är jag väldigt nöjd med - det är fullt av det, känns följsamt och det är inga stora partiklar alls (förutom i White Diamonds som skall vara sådan).


Här använde jag Make Up Stores microshadow i Ra över hela ögonlocket, upp längs och över globlinjen och längs undre fransraden. Jag lämnade ögonvrån. Ra ser bättre ut i asken, där är den solgul och lagom skimrande. På huden blir den förvisso intensiv men samtidigt lite transparent. Skimret försvinner och den mörknar under dagen. Det är dock fortfarande en bra gul skugga! Med en ljus bas blir den uppenbarligen ljusare men den täcker inte så bra för att ge intensitet. Hela denna ögonmakeupen handlade dock om Pure Luxes Lemon, som är ljusare gul och med mycket mer skimmer. Denna packade jag ovanpå Ra, på den rörliga delen av ögonlocket, längs undre fransraden och användes även ensamt i ögonvrån. För att ge mest intensitet längst in mot ögat använde jag en stor ögonpenna i en täckande och mycket skimrig vit nyans som eyeliner längs övre fransraden och fixerade den med Lemon. White Diamonds blev highlighter och till ögonbrynen har jag använt den ljusare skuggan i H&M:s brynskuggeduo samt Eyebrow Fix från samma ställe. Mascara är Lancôme Hypnôse i mörkbrunt och innanför nedre fransraden använde jag vit ögonpenna.
Mer från Pure Luxe som jag använde var deras primer Eraser, som jag tycker slätade ut och gav en bättre bas än Lumenes Face Base. Hållbarheten vet jag dock inget om än. Även ett finishing powder, skimrande "You Glow Girl!" användes med lätt hand på framträdande partier.

Nu väntar jag "bara" på mitt paket från Fyrinnae - vilket lär dröja - och paketet från Coastal Scents. Det senare får gärna dyka upp väldigt snart, för däri ligger mina verktyg (drygt tio olika penslar) som jag verkligen behöver nu i och med alla nya produkter jag vill göra rättvisa. Hoppas det inte fastnat i tullen!

Fynd från Yves Rocher

För ett tag sen var jag i Malmö och strosade omkring längs shoppingstråken. Eftersom jag inte hade mycket pengar vågade jag mig inte in i MAC-affären. Vad som hände istället var att jag köpte en hel del småsaker i andra affärer...
Jag gick in på Yves Rocher och plockade på mig ett par saker som jag sneglat på innan: Plaisirs Nature-parfymen med kokosdoft och Les Jardins du Monde duschgelé med kaffebönor från Brasilien. Jag är mycket nöjd med båda!
Kokosdoften har samma pudriga grund som vaniljparfymen som min bästa vän har, och även om hon luktar jättegott har jag lovat min man att inte använda vaniljparfym. Han är nöjd, och jag är jättenöjd! Den lilla flaskan på 30 ml kostade 42 kr tror jag. Duschgelén hade jag läst på en annan blogg att doften påminde om snabbkaffe, och i min näsa är det något bra så jag slog till och jag tycker det är en perfekt doft att känna när man står i duschen på morgonen och ska intala sig att man är pigg. Kostar i affären 19 kr för 200 ml, om jag inte minns fel.

Jag hittade även ett jättefint minilack.

Mobilkamera kombinerat med obefintliga redigeringskunskaper visar inte vad detta är för ett lack... Luminelle Fresh Argume är ett bjärt orange lack fyllt av oregelbundna glitterpartiklar, transparent och riktigt skimrigt. Ett perfekt layeringlack! Sist hade jag mörkt plommonlila Mavala Mexico i två lager och sedan ett lager Fresh Argume som tillsammans blev ett väldigt vackert höstlack, nästan lite guldigt som gulnande höstlöv ovanpå det djupa lila. Flaskan innehåller bara 3 ml och verkar väldigt tillfällig i sortimentet, kostade 19 kr.